Μαρ 30

Επιστολή στους γονείς

Αγαπητοί γονείς
Όλοι βιώνουμε την πολύ δυσάρεστη κατάσταση, με τον αναγκαστικό περιορισμό στο σπίτι, την ανησυχία για την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας, με την συνεχή εξάπλωση της επιδημίας. Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει. Η ξαφνική, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση διακοπής λειτουργίας του σχολείου, δεν μας έδωσε την δυνατότητα να χαιρετηθούμε μεταξύ μας, ούτε και με τους μαθητές μας. Δεν τους εφοδιάσαμε με εκπαιδευτικό ή άλλο υλικό που θα διευκόλυνε ίσως τα παιδιά και εσάς, κατά την μακρόχρονη όπως προοιωνίζεται παραμονή στο σπίτι. Η σκέψη μας είναι και κοντά μας και ευχόμαστε η ολοήμερη συνύπαρξη με τα παιδιά σας να έχει θετική επίδραση στην συμπεριφορά και στον ψυχικό κόσμο των μαθητών μας.
Θέλοντας να διατηρήσουμε την επαφή με εσάς, αλλά και τους μαθητές μας, για συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και ενίσχυση της συναισθηματικής και ψυχικής επαφής, προσπαθούμε να επιτύχουμε επικοινωνία με διάφορους τρόπους. Η τηλεφωνική επικοινωνία χρησιμοποιείται σχεδόν απ όλους τους εκπαιδευτικούς. Διαδικτυακά όπου υπάρχει δυνατότητα γίνεται προσπάθεια για επαφή. Επί πλέον στην ιστοσελίδα του σχολείου (ειδικο δημοτικο σχολειο λαρισας) εκπαιδευτικοί ανεβάζουν υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των παιδιών. Σίγουρα στη φιλοσοφία λειτουργίας ενός Ειδικού Σχολείου αυτοί οι τρόποι αναγκαίας επικοινωνίας δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την φυσική παρουσία του εκπαιδευτικού, την διαδραστική σχέση, την βλεμματική επαφή και επικοινωνία, την συναισθηματική ενσυναίσθηση, τις πνευματικές και σωματικές ασκήσεις, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τόσα άλλα.
Ευχόμαστε από καρδιάς όλοι με δύναμη και αντοχή να ξεπεράσουμε αυτές τις αναπάντεχα δυσάρεστες καταστάσεις που συμβαίνουν και με υγεία πάλι όλοι να ανταμώσουμε….
Πολλά φιλιά στους μαθητές μας…με αισιοδοξία, πίστη , ελπίδα…..

Ιούν 10

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο πλαίσιο της μετάβασης, των μαθητών μας από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγινε επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί μια κρίσιμη διαδικασία για μαθητές με αναπηρία. Η προετοιμασία των μαθητών για την διαδικασία της μετάβασης είναι σημαντική για την ομαλή προσαρμογή τη διευκόλυνση της κοινωνικοποίησης.

                                           1.ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ.odt 2. ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μαΐ 27

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.

 

 

               

               Λάρισα,  26-5-2022

               

 

  8/ΘΕΣΙΟ  ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

       ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΠΡΟΣ

 

      ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΜΕ,     ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, ΕΝΤΥΠΟ Η ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

                  

           

 

     Δ/νση: Μουσών 1,  Τ.Κ. 413 34,  Λάρισα.

     Πληροφορίες: Θεοχάρης Νικόλαος

     Τηλ./fax:  2410/ 612 715

     Email: mail@dim-eid-laris.lar.sch.gr

 

ΘΕΜΑ:  ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.

 

Σας πληροφορούμε, όπως και ίσως ήδη να γνωρίζετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια υπερέκθεση στα ΜΜΕ μιας μητέρας μαθητού του σχολείου μας τόσο αυτοπροσώπως όσο και δια της δικηγόρου της με καταγγελτική στάση και αβάσιμες κατηγορίες περί δήθεν κακοποιήσεως του τέκνου της που θίγουν την τιμή και την υπόληψη καθενός από εμάς ξεχωριστά και εν συνόλω του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και  τη φήμη του σχολείου μας. Η πρωτόγνωρη για εμάς αρνητική αντιμετώπισή μας και ο αδικαιολόγητος διασυρμός μας σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει προκαλέσει ερωτηματικά, οργή και αγανάκτηση. Δεν ανεχόμαστε πλέον αρνητική προβολή και δημόσια έκθεση θεμάτων που βρίσκονται σε στάδιο διερεύνησης και βλάπτουν την εικόνα μας, την επαγγελματική μας ακεραιότητα και κατάρτιση. Κυρίως όμως πλήττουν αναίτια το κλίμα εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει και διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς των μαθητών μας που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Χωρίς να υπεισερχόμαστε στην ουσία της υπόθεσης σας ενημερώνουμε μόνο ότι, κανείς από το προσωπικό του σχολείου και τη σχολική γενικά κοινότητα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου δεν έχει καταγγελθεί ή μηνυθεί σε καμία αστυνομική ή δικαστική ή υπηρεσιακή αρχή.

Σας δηλώνουμε ότι η απόλυτη, κάθετη θέση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου είναι ότι όλα όσα ισχυρίζεται η μητέρα αυτοπροσώπως και δια της πληρεξούσιας δικηγόρου της, με εμφάνιση φωτογραφιών, ισχυρισμούς και θέσεις, που αφορούν τη δήθεν  κακοποίηση του παιδιού της στο σχολείο είναι μυθεύματα, ανακρίβειες και ανυπόστατες συκοφαντίες.

Για να προφυλαχτούμε περαιτέρω αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε, αναγκαστικά, η συνδρομή πληρεξούσιου δικηγόρου ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω δυσφήμιση ημών και του σχολείου μας και να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες τραυματισμού του μαθητή μας προς τον σκοπό κυρίως της δικής του προστασίας στο μέλλον. Επειδή όλα τα παραπάνω θίγουν πρωτίστως την σχολική κοινότητα  του σχολείου μας, αλλά κατ’ επέκταση και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, ιδίως στο ευαίσθητο τμήμα της ειδικής αγωγής, σας ζητάμε (θερμή παράκληση) την προβολή από μέρους σας, της παραπάνω δήλωσης.

 

Προσυπογράφει το σύνολο του προσωπικού του Ειδικού δημοτικού Σχολείου (με περισσότερα από 30 μέλη όλων των ειδικοτήτων)

Δια του Δ/ντή του ΘΕΟΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

Μαΐ 27

ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΜΕ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, ΕΝΤΥΠΟ Η ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

 

Λάρισα, 26-5-2022

8/ΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΜΕ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, ΕΝΤΥΠΟ Η ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δ/νση: Μουσών 1, Τ.Κ. 413 34, Λάρισα.

Πληροφορίες: Θεοχάρης Νικόλαος

Τηλ./fax: 2410/ 612 715

Email: mail@dimeidlaris.lar.sch.gr

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.

Σας πληροφορούμε, όπως και ίσως ήδη να γνωρίζετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια υπερέκθεση στα ΜΜΕ μιας μητέρας μαθητού του σχολείου μας τόσο αυτοπροσώπως όσο και δια της δικηγόρου της με καταγγελτική στάση και αβάσιμες κατηγορίες περί δήθεν κακοποιήσεως του τέκνου της που θίγουν την τιμή και την υπόληψη καθενός από εμάς ξεχωριστά και εν συνόλω του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και τη φήμη του σχολείου μας. Η πρωτόγνωρη για εμάς αρνητική αντιμετώπισή μας και ο αδικαιολόγητος διασυρμός μας σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει προκαλέσει ερωτηματικά, οργή και αγανάκτηση. Δεν ανεχόμαστε πλέον αρνητική προβολή και δημόσια έκθεση θεμάτων που βρίσκονται σε στάδιο διερεύνησης και βλάπτουν την εικόνα μας, την επαγγελματική μας ακεραιότητα και κατάρτιση. Κυρίως όμως πλήττουν αναίτια το κλίμα εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει και διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς των μαθητών μας που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Χωρίς να υπεισερχόμαστε στην ουσία της υπόθεσης σας ενημερώνουμε μόνο ότι, κανείς από το προσωπικό του σχολείου και τη σχολική γενικά κοινότητα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου δεν έχει καταγγελθεί ή μηνυθεί σε καμία αστυνομική ή δικαστική ή υπηρεσιακή αρχή.

Σας δηλώνουμε ότι η απόλυτη, κάθετη θέση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου είναι ότι όλα όσα ισχυρίζεται η μητέρα αυτοπροσώπως και δια της πληρεξούσιας δικηγόρου της, με εμφάνιση φωτογραφιών, ισχυρισμούς και θέσεις, που αφορούν τη δήθεν κακοποίηση του παιδιού της στο σχολείο είναι μυθεύματα, ανακρίβειες και ανυπόστατες συκοφαντίες.

Για να προφυλαχτούμε περαιτέρω αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε, αναγκαστικά, η συνδρομή πληρεξούσιου δικηγόρου ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω δυσφήμιση ημών και του σχολείου μας και να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες τραυματισμού του μαθητή μας προς τον σκοπό κυρίως της δικής του προστασίας στο μέλλον. Επειδή όλα τα παραπάνω θίγουν πρωτίστως την σχολική κοινότητα του σχολείου μας, αλλά κατ’ επέκταση και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, ιδίως στο ευαίσθητο τμήμα της ειδικής αγωγής, σας ζητάμε (θερμή παράκληση) την προβολή από μέρους σας, της παραπάνω δήλωσης.

Προσυπογράφει το σύνολο του προσωπικού του Ειδικού δημοτικού Σχολείου (με περισσότερα από 30 μέλη όλων των ειδικοτήτων)

Δια του Δ/ντή του ΘΕΟΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μαΐ 03

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 παρακολουθήσαμε την θεία λειτουργία, στην εκκλησία Πέτρου & Παύλου με ομάδα μαθητών του σχολείου μας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα που περιμένουμε. Στο τέλος της θ. Λειτουργίας, οι επίτροποι εκ μέρους του πατήρ Δημητρίου, μας έδωσαν δέματα με τρόφιμα, για τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

με ΦΩΤΙΣΗ & ΠΙΣΤΗ σε όλα τους μαθητές μας, το προσωπικό του σχολείου μας, στις κυρίες της αγίας Ταβιθά, στους εφημέριους, ψάλτες και επιτρόπους της ενορίας.

eikona pasxa

Απρ 13

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 εκπαιδευτικοί μαθητές βάψαμε τα κόκκινα αυγά, μιλήσαμε στα παιδιά για το έθιμο και τι συμβολίζει. Τραγουδήσαμε πασχαλινά τραγούδια.

Τα αυγά θα μοιρασθούν στα παιδιά την τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα μαζί με το καλαθάκι που φτιάξαμε στο σχολείο μας.

Τα παιδιά με χαρά άκουγαν και ρωτούσαν για τα πασχαλινά έθιμα ενώ συμμετείχαν στην όλη ετοιμασία των αυγών στην κατσαρόλα και στον δίσκο.

Οι μαθητές μας χαιρόταν πολύ να βλέπουν τα πολύ όμορφα καλαθάκια. και όμορφα χαμόγελα έλαμπαν στα προσωπάκια………

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

στον Διευθυντή, τους Εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές μας.

IMG 6339 IMG 6342 IMG 6364

Απρ 07

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 το σχολείο μας μαζί με το ειδικό νηπιαγωγείο επισκέφθηκε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (στο Αλκαζάρ) του Δήμου Λάρισας απαρτιζόμενο από ομάδα 10 περίπου μαθητών. Το πρόγραμμα «Εκμάθηση Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά» άρχισε από τον Οκτώβριο του 2019 είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κυκλοφοριακής αγωγής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ηλικίας, με σκοπό τη διαμόρφωση συνείδησης επάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας και την έμπνευση ορθής νοοτροπίας και συμπεριφοράς, των μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λαρισαίων.

Για την επίτευξη του προγράμματος  γίνεται χρήση  ποδηλάτων  και μηχανοκίνητων οχημάτων, σε συνεργασία με πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι μαθητές μας, κάνανε ποδήλατο, ζωγραφίσανε, χαρήκανε, μια υπέροχη μέρα, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτών του Δήμου Λάρισας, απόλαυσαν μια ξεχωριστή εμπειρία, που θα θυμούνται για καιρό. Επικροτούμε σαν σχολείο, κάθε δράση του είδους, γιατί προσφέρουν εμπειρίας καθημερινότητας που συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση και στην ομαλή συμβίωση με τους γύρω.

IMG 6315IMG 6303IMG 6313  

Απρ 06

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ » ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος ‘’ αγαπώ και φροντίζω το περιβάλλον’’ οι μαθητές του σχολείου μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, βάψαμε ρόδες και φύτεψαν λουλούδια. Στόχος, ο εξωραϊσμός του προαυλίου χώρου του σχολείου μας.

IMG 6263 IMG 6266 IMG 6268

Μαρ 29

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

     Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των γονέων του σχολείου μας, στο χώρο στου σχολείου. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, καθώς έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία μας συνάντηση.

 

                                                                                                       Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Μαρ 28

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

Την Πέμπτη 24/3/2022 γιορτάσαμε μια μεγάλη διπλή γιορτή,

1. Την αναγγελία στην Παρθένο Μαρία από τον αρχάγγελο Γαβριήλ ότι μέσα της θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού. Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Με την λέξη  Ευαγγελισμός  αναφερόμαστε στη χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό, της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο  Γαβριήλ προς τη Μαριάμ. Επίσης, με τον ίδιο όρο αναφερόμαστε στην εκκλησιαστική θεομητορική εορτή που τελείται την 25η Μαρτίου προς ανάμνηση του γεγονότος αυτού. Ευαγγελισμός σημαίνει αναγγελία χαρμόσυνης είδησης και ετυμολογικά προέρχεται από το  ευάγγελος  (=ευ+άγγελος < αγγέλω) μια πολύ παλαιότερη ελληνική λέξη. Σήμερα, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού οι αγωνιστές του 1821 έγραψαν σελίδες δόξας, καθώς με περίσσευμα γενναιότητας και θάρρους, απελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους κατακτητές».

2. Την Επανάσταση του 1821 που έγινε εναντίον του τουρκικού ζυγού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Στην ουσία αναφερόμαστε στην ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών με σκοπό την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, του ελληνικού κράτους που υπάρχει ακόμη και σήμερα. Με άλλα λόγια τότε γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Όπως, όμως, και στην περίπτωση της 28ης Οκτωβρίου, έτσι και την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε ουσιαστικά την έναρξη και όχι τη λήξη της επανάστασης.
Πιο συγκεκριμένα, η Επανάσταση, σε διπλωματικό επίπεδο, ξεκίνησε ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου του 1821 από την μακρινή Μολδοβλαχία (σημερινή Ρουμανία) από τον πρίγκηπα Αλέξανδρο Υψηλάντη. Στην Ελλάδα η εξέγερση ξεκίνησε από την Πελοπόννησο και γρήγορα εξαπλώθηκε στη Στερεά Ελλάδα κι από εκεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Στην καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας που ήταν απαραίτητη για την εκκίνηση της Επανάστασης καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο νεοελληνικός διαφωτισμός.
Από τους κυριότερους εκπροσώπους του υπήρξε ο Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής, ο οποίος είχε γράψει και το περίφημο «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή», φράση η οποία συνδέθηκε άρρηκτα με τον απελευθερωτικό αγώνα.

Στο σχολείο μας παρουσιάσαμε με κατάνυξη και σεβασμό την αναπαράσταση τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Συνεχίσαμε με ποιήματα το «χορό του Ζαλόγγου» και τραγούδια σχετικά με την ημέρα της επανάστασης του 1821 . Η γιορτή μας έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, παρέλαση και τον Εθνικό Ύμνο.

IMG 6194IMG 6214

 

Μαρ 21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 θα γίνουν εορταστικά δρώμενα στο σχολείο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η εκδήλωση θα είναι ενδοσχολικά χωρίς την παρουσία γονέων. Οι μαθητές θα έρθουν κανονικά το πρωί στο σχολείο, χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν 10:00 η ώρα.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Φροντίστε για την έγκαιρη παραλαβή των παιδιών σας, από τα ταξί.

Μαρ 14

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΑΦ,

Την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2022 με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: ‘’Σχολικός εκφοβισμός και μαθητές ΔΑΦ’’.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν θύματα σχολικού εκφοβισμού (Attwood, 2005).

Συζητήθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου, οι επιπτώσεις οι στρατηγικές αντιμετώπισης του και κυρίως τονίστηκε η ανάγκη μιας συστημικής και συστηματικής προσέγγισης του φαινομένου.

Μαρ 10

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 πολλοί από τους μαθητές του σχολείου μας ήρθαν ντυμένα καρναβάλια, με διάθεση κεφιού για χορό δημιουργήθηκε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο σχολείο.

Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής.

Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρέματος», της μεταμφίεσης, που έχει παραμείνει χρόνια «Λουπερκάλια» και «Σατουρνάλια» και από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου.

Παλιότερα το καρναβάλι γινόταν παντού στην Ελλάδα με μασκαράτες ομαδικές, χορούς, γλέντια, σάτιρα και διάφορα ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε μέρος. Ήταν ευκαιρία για ξεφάντωμα, κρασί και χίλια δυο πειράγματα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

IMG 6136IMG 6128

 

.

Μαρ 01

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 (Τσικνοπέμπτη), ψήσαμε κατά το έθιμο, τηρώντας τις αποστάσεις και τις μάσκες σε εξωτερικό χώρο. Αποφύγαμε δραστηριότητες, που μπορούσαν να εκληφθούν ανάρμοστες για τους εξωτερικούς χώρους για τον covid 19 όπως συνωστισμός και αγκαλιές.

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί γευτήκαμε λουκάνικα που έψησε το προσωπικό του σχολείου και άλλα εδέσματα που έφεραν οι εκπαιδευτικοί.

Ο καιρός ήταν υπέροχος και βοήθησε στο να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ήρεμες στιγμές μετά από πολύ καιρό. Όλα ήταν υπέροχα.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ τα πρόσωπά τους χαρούμενα, λαμπερά και χαμογελαστά.

Ευχόμαστε σε όλους καλή Τσικνοπέμπτη με Φώτιση, Υγεία και Αισιοδοξία και του χρόνου να γιορτάσουμε με καλύτερες συνθήκες και κάτω από καλύτερες καταστάσεις.

IMG 6064 IMG 6068

Φεβ 15

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΜΑΣ.

Στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος σεξουαλικής αγωγής οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο εν λόγο πρόγραμμα ενημερώνονται και αξιοποιούν το υλικό του προγράμματος ‘’ ασφαλές άγγιγμα’’ που είναι δια δραστικό και προσφέρει ευκαιρίες για συζήτηση και καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Το ασφαλές άγγιγμα είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης για παιδιά 5 έως 9 ετών.

Κύριος στόχος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στο “ασφαλές “ και το   “ όχι ασφαλές άγγιγμα’’ και να αναγνωρίσουν πότε να λένε ΌΧΙ ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους από την σεξουαλική κακοποίηση. Το πρόγραμμα παρέχει ανάλογη εκπαίδευση στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση του φαινομένου, για γονείς και εκπαιδευτικούς.

                                                    273550897 955136885147900 6974247621937388357 n                                   Η  ψυχολόγος

                                                                                                                                           

                                                                                                                                          Μότσιου Αθηνά.

Φεβ 09

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΠΕ (ασφάλεια διαδικτύου) ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια του Διαδικτύου η οποία αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε μερίδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε προβολή των παρακάτω βίντεο από τη καμπάνια του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με πρακτικές συμβουλές για μικρούς και μεγάλους, για μια ασφαλέστερη περιήγηση στο διαδίκτυο, και με πληροφορίες για την προστασία μας. Η εν λόγω ενημέρωση αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα. Η εκδήλωση έκλεισε με γενικές οδηγίες ασφαλείας που όλοι μας μπορούμε να τηρήσουμε. Πιο συγκεκριμένα:

1) Μην αποτρέπετε το παιδί σας από το να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Ενημερώστε το για τους κινδύνους που κρύβει και μάθετε το να προστατεύεται από αυτούς.

2)Τοποθετήστε τον υπολογιστή σας σε επιβλέψιμο μέρος, όπως πχ. το σαλόνι και όχι σε απομονωμένους χώρους (όπως το υπνοδωμάτιο του παιδιού).

3) Συμβουλεύετε το παιδί σας να μη δίνει προσωπικά του στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, φωτογραφίες, κτλ.) σε αγνώστους που συναντά στο Διαδίκτυο.

4) Επιβλέπετε το παιδί σας όταν χρησιμοποιεί τα chat-rooms (χώρους συνομιλίας).

5) Μην αφήνετε το παιδί σας να συναντήσει κάποιον που γνώρισε μέσα από το Διαδίκτυο.

6) Προτείνετε στο παιδί σας τη χρήση ιστοσελίδων με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία του.

7) Εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ένα λογισμικό φίλτρο που απαγορεύει την προσπέλαση σε ανάρμοστες ιστοσελίδες του Διαδικτύου.

8)Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν δίνετε σε κάποιον τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Υπάρχει κίνδυνος να αρχίσετε να λαμβάνετε ανεπιθύμητες κλήσεις και μηνύματα.

9) Πάντα να έχετε το κινητό σας υπό την επίβλεψή σας. Αποφύγετε να το δανείζετε σε τρίτους παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο και όταν είστε και εσείς παρόντες. Αποφύγετε να συναντήσετε κάποιον που γνωρίσατε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου.

10) Χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο μόνο για να επικοινωνήσετε με κάποιον όταν είναι ανάγκη και όχι για να στέλνετε ενοχλητικά μηνύματα.

11) Όταν λαμβάνετε στο κινητό σας τηλέφωνο μηνύματα ή εικονομηνύματα από αγνώστους, διαγράψτε τα χωρίς να απαντήσετε σε αυτά. Για να τραβήξετε φωτογραφίες άλλων ανθρώπων πρέπει πρώτα να πάρετε την άδειά τους. Προσέξτε γιατί αν ανεβάσετε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο μπορεί να μείνουν εκεί για πάντα και πιθανώς να χρησιμοποιηθούν με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που εσείς αρχικά σκοπεύατε.

Τα παρακάτω είναι τα βίντεο που προβλήθηκαν και αποτέλεσαν εναρκτήριο λάκτισμα για την ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=FHT8hsoSkJ8&t=9s

https://www.youtube.com/watch?v=S3Ihsw5h6u0&t=109s

https://www.youtube.com/watch?v=EIwkgUpY-m4

Older posts «

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων