Σεπ 10

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του Eιδικού Δημοτικού σχολείου Λάρισας! Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και σε μια κοινωνία τρομακτικής ανάπτυξης της «Τεχνολογίας της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών» ολόκληρος ο πλανήτης έχει γίνει «ένα χωριό». Έχουν δημιουργηθεί καινούργια δεδομένα τα οποία αποφασίσαμε να λάβουμε υπόψη και να προσαρμοστούμε στις νέες επικοινωνιακές ανάγκες.
       Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση ώστε οι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και ο καθένας, να μπορεί να έρθει σε επαφή με το Σχολείο μας και να ενημερωθεί για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος.
       Θεωρούμε πως η επικοινωνία είναι απαραίτητο στοιχείο αποτελεσματικής λειτουργίας και διοίκησης μιας σχολικής μονάδας. Εξάλλου η ειδική εκπαίδευση  είναι χώρος μόρφωσης με δυναμική και ιδιαιτερότητα στην παγκόσμια κοινότητα.
     
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Θεοχάρης Νικόλαος

Οκτ 02

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στα πλαίσια της αθλητικής ημέρας στα σχολεία, πήγαμε στο γήπεδο της Νεάπολης.

Εκεί τραγουδήσαμε τη διαφορετικότητα με το αερόστατο, κάναμε συναγωνιστικά παιχνίδια  (παίξαμε τέννις με μπαλόνια, ποδόσφαιρο με μικρές και μεγάλες μπάλες).

Συμμετείχαμε μικροί μεγάλοι με πολύ χαρά και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

       ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 

Σεπ 19

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-20

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινήσαμε με τις εγκάρδιες ευχές του Πατέρα Δημητρίου του συνεργάτη Πατέρα Ευάγγελου και τις Ευλογίες του Υψίστου μέσου του Αγιασμού, την πρώτη μας σχολική μέρα.

Τέσσερις εκπρόσωποι του ΚΕΣΥ πολλοί γονείς παραβρέθηκαν για να ευχηθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ .

Στην συνέχεια ο Διευθυντής μας κ. Θεοχάρης Νίκος, συνέχισε και ανέλυσε την σπουδαιότητα της συνεργασίας στον δύσκολο καθημερινό αγώνα των γονιών και μας ευχήθηκε ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΦΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ &ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

            ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020.

 

 

Ιούν 19

KAΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ :

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα  εκδηλώσεων του σχολείου μας, έγινε μια πολύ όμορφη και κεφάτη γιορτή, σύμφωνα με την Καλοκαιρινή και Ευχάριστη διάθεση των διακοπών. Φέτος η θεατρική μας παράσταση είχε θέμα το πολύ όμορφο και διδακτικό παραμύθι «ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς»… της Λαρισαίας  συγγραφέας Χαρά Αγγελέτου,

…….τι σχέση μπορεί να έχουν μια νεραίδα, ένας νάνος και ένας γίγαντας με τα μαθηματικά….Τι θα συνέβαινε άραγε, αν μια μέρα εξαφανίζονταν όλοι οι αριθμοί από την Μικρή Πολιτεία των ανθρώπων….Ο άτακτος γίγαντας Γοροπύθας επιστρατεύει το ταλέντο του στη μουσική για να απαλαγεί από κάθε μαθηματικό πρόβλημα, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Το σχέδιό του όμως, φέρννει αυτόν και τους φίλους του αντιμέτωπους με μεγάλους μπελάδες. Θα τα καταφέρει να επανορθώσει και να ξαναβάλει τα πράγματα στη θέση τους….

Μια περιπέτεια με χιούμορ, ανατροπές, πολύ εκφραστικό, θεατρικό και απλό τρόπο. με όμορφες εικόνες. έκανε τα παιδιά να δουν τους αριθμούς «με άλλο μάτι» ……….. να δούν τις δυνατότητες των αριθμών.

Τα παιδιά γοήτευσαν με τις ερμηνείες, τα σκηνικά και την υπέροχη μουσική. Καθοδηγούνταν με πολύ διακριτικότητα από τους εκπαιδευτικούς και με πολύ υπομονή και χαρά υπάκουαν στις απαιτήσεις των ρόλων. Η αίθουσα ήταν γεμάτη και όλοι χάρηκαν πολύ τα δρώμενα χειροκροτώντας, δείγμα συμμετοχής στην παράσταση.

Την γιορτή μας παρακολούθησαν οι: π. Ευάγγελος ιερέας της εκκλησίας Πέτρου και Παύλου, ο αναπληρωτής Α/βαθμιας Εκπ/σης Παπαδοπούλου Σοφία, εκπρόσωπος Περιφέρειας κ. Παιδής Αθανάσιος, εκπρόσωπος Δημάρχου κ. Αλεξούδης Ιωάννης, πρόεδρος του 1ου Δημ. Διαμερίσματος. κα. Απρίλη Σοφία, υπεύθυνη Εκπ/κών Προγραμμάτων  κα. Χατζιμίχου Κωνσταντίνα, η πρόεδρος τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας κα. Μπλιάτσιου Φωτεινή, η εκπρόσωποι του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, εκπρόσωποι του συλλόγου down , o κ. Jean Pierre Berzand εκπαιδευτής – θεάτρου forum t clowning – ηθοποιός, εκπρόσωποι του ΚΕ.ΣΥ, εκπρόσωποι της Αγίας Ταβιθάς, η σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών κα. Παπαδημητρίου Άρτεμη, το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων του σχολείου μας και οι γονείς των μαθητών. Ευχόμαστε

«ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ».

Yπεύθυνοι Καλοκαιρινής γιορτής  1.Αλεξούλη Κλεονίκη, 2. Κατσιάνα Κατερίνα,.   3,  Κουτσίκου Πέρυ,    4. Μαυρομάτη Βασιλική

5.  Τσιγάνη Αγλαΐα,,

    Η ΠΡ. ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   κα.        ΜΠΙΑΤΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΟ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

 

 

Ιούν 07

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος ΄΄Υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και τους φίλους μου΄΄ (με συντονίστρια την κ. Μούκα Όλγα και συμμετέχοντες  εκπαιδευτικούς : 1. Την κ. Γιαννούσιου Ευαγγελία και 2. την κ. Γεροστέργιου Στέλλα), σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 δεχθήκαμε επίσκεψη από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Λάρισας που αποτελείται από:

  1. Αρχ/κος κ. Μιχαλίτσης Γεώργιος
  2. Αρχ/κος κ. Γκιούρκης Κων/νος
  3. Αρχ/κος κ. Μπότας Παναγιώτης.

Η παρουσίαση αφορούσε στον ρόλο του αστυνομικού στην προστασία των παιδιών στην πρόληψη ατυχημάτων και την τήρηση του Κ.Ο.Κ. Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά συνομίλησαν με τους αστυνομικούς και φωτογραφήθηκαν στο χώρο του σχολείου.

Η διάσταση του ρολού των αστυνομικού στην υπεράσπιση και προστασία των παιδιών είναι ιδιαίτερη και σημαντική. Κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή τους και η παρουσία τους σε προγράμματα του σχολείου. Δέσμευση από τη ν πλευρά τους και από την σχολική διεύθυνση για περαιτέρω συνεργασία θα συμβάλει ουσιαστικά και θα βοηθήσει το έργο όλων για την προστασία, την ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη των παιδιών.

         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Ιούν 06

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στην καθιερωμένη Καλοκαιρινή εκδρομή του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στην Ελασσόνα.

Το εν λόγω μοναστήρι Ιδρύθηκε το 13ο αιώνα επί Ανδρονίκου Γ΄ Παλαιολόγου, με κτήτορες τους συνδοιηκητές της Θεσσαλίας Κωνσταντίνο και Θεόδωρο της Θεοτόκου. Ο ναός της, που στηρίζεται πάνω σε βράχο χωρίς θεμέλια σε υπέροχο δεντρόφυτο λόφο πάνω από τον Ελασσονίτη ποταμό σε θέση ορατή από κάθε σημείο της πόλης. Η ονομασία οφείλεται στην εικόνα της Παναγίας που προέρχεται από παλιό μοναστήρι της Καρυάς Ολύμπου. Κατά την παράδοση, μετά τη διάλυση της μονής, η εικόνα ξεκίνησε να έρθει μόνη στην Ελασσόνα.Ένας βοσκός είδε μέσα στη νύχτα ένα φως να βγαίνει μέσα από τους βάτους και τα αγριόχορτα . Από φόβο του έριξε μια πέτρα προς το μέρος που έβγαινε το φως και αμέσως το χέρι του παρέλυσε. Τρομοκρατημένος γύρισε στην Καρυά και ανήγγειλε το συμβάν. Την επόμενη μέρα βρήκαν στο μέρος που υπέδειξε ο βοσκός, την εικόνα με την πέτρα σφηνωμένη πάνω της. Ο βοσκός μετανόησε, θεραπεύτηκε και οι κάτοικοι μετάφεραν εν πομπή την εικόνα, στην, τότε μονή Μεταμορφώσεως που έκτοτε, ονομάστηκε Ολυμπιώτισσα.

Ευχαριστούμε πολύ 3 τις μοναχές για τις ευλογίες και ευχές τους.

Φεύγοντας από το μοναστήρι συνεχίσαμε για φαγητό στο χωριό  Καρυά  Ελασσόνας, στην ταβέρνα της πλατείας.  Η κ.Έφη μας δέθηκε σα να μας ήξερε χρόνια νοιώσαμε πολύ οικία και οι γεύσεις των φαγητών αξέχαστες. Την ευχαριστούμε πολύ για την όλη περιποίηση και υπομονή που υπέδειξε και τις ευχόμαστε  Υγεία και Καλές Δουλειές.  Ο καιρός ήταν βροχερός αλλά μικροί και μεγάλοι είχαμε κέφι και πολύ καλή διάθεση. Όλοι γυρίσαμε ήρεμοι και πολύ ευχαριστημένοι. Τα παιδιά δεν χόρταιναν να κοιτάζουν την υπέροχη θέα το ίδιο και οι μεγάλοι.

Υπεύθυνοι εκδρομής: 1. Καμηλούδης Δημήτριος, 2. Γούσιου Φωτεινή, 3. Βαγενά Κατερίνα.

   ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2019

 

Μαΐ 28

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

 

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 μας επισκέφθηκε η νηπιαγωγός κ. Μούσιου Γεωργία από το 13ο  νηπιαγωγείο στα πλαίσια του προγράμματος «τέχνη και εκπαίδευση». Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να κάνουν κολάζ με την βοήθεια της κ. Μούσιου και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Στόχος μας  είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της καινοτομίας των εκπαιδευομένων μέσα από την επαφή τους με εικαστικά. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την τέχνη που μπορεί να αποτελέσει ένα νέο πεδίο εκπαίδευσης, που κινητοποιεί τα παιδιά αλλά και όλους μας να συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα.

Το πρόγραμμα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» χρησιμοποιεί τη μέθοδο «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη», η οποία έχει παρουσιαστεί σε Δανία, Ελβετία, Ρουμανία, Σουηδία και στην Ελλάδα σε σχολεία και οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, οι εκπαιδευόμενοι (μαθητές ή ενήλικοι) παρατηρούν και επεξεργάζονται έργα τέχνης, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με ένα ή περισσότερα θέματα που μελετούν. Μέσα από την επεξεργασία των έργων τέχνης, προκύπτουν νέες ιδέες επάνω στο μελετώμενο θέμα και εμπλουτίζεται η προσέγγισή του.

Οι μαθητές μας χάρηκαν πολύ την δράση αυτή δημιούργησαν μέσω της ζωγραφικής χάρηκαν και με χαρά ευχαριστούν και περιμένουν την κ. Μούσιου να μας ξανάρθει.

                                                                                                                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Μαΐ 28

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 25Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος «Υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και τους φίλους μου» πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και συγκεκριμένα στο τμήμα Γ3 την Δευτέρα 20 Μαίου 2019. Μας υποδέχτηκαν η διευθύντρια του σχολείου κα Παναγιωτίδου Σοφία, η δασκάλα της τάξης κα Άννα Τσουμάνη, η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης κα Δήμητρα Βουδούρη και οι μαθητές της τάξης.

Το θέμα της επίσκεψης  ήταν η φιλία ως δικαίωμα των παιδιών και βασικό στοιχείο ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Οι δραστηριότητες ήταν βιωματικές και σκοπό είχαν να καλλιεργήσουν κλίμα οικειότητας και φιλίας ανάμεσα στις δυο ομάδες.

 

Υπεύθυνη προγράμματος                                    Εκπαιδευτικοί

Όλγα Μούκα                                                         Ευαγγελία Γιαννούσιου – Στυλιανή Γεροστέργιου

 

                                                                                            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ»

Μαΐ 21

Η «ΙΟΝ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019   στο σχολείο μας ήρθε εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας «ΙΟΝ» και μοίρασε σε όλους τους μαθητές σοκοφρέτες. Μίλησε με τους μαθητές και μαζί παρουσιάσανε χιουμοριστικά  μαγικά και αισθητηριακά παιχνίδια πολύ άρεσαν πολύ  σε όλους μας.

Πέρασε 1 ώρα περίπου ευχάριστα και δημιουργικά.

Από το 1930 έως σήμερα, το όνομα «ΙΟΝ» έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σοκολάτας στην Ελλάδα χάριν στην προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή γεύση των προϊόντων της.

Μια ομάδα μετόχων ξεκινάνε το 1930 ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, όπου και μέχρι σήμερα βρίσκεται. Φιλοδοξία τους είναι να γίνουν σοκολατοποιοί. Το πρώτο καταστατικό της εταιρείας «ΙΟΝ» Α.Ε. δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267/23.9.1930 φύλλο της  Εφημερίδας της  Κυβερνήσεως.

Ευχαριστούμε πολύ την «ΙΟΝ» που κάθε χρόνο δεν μας ξεχνά και χαρίζει στα παιδιά τα εδέσματά της.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον διανομέα που ήρθε από την Αθήνα και καλά κέρδη στην Βιομηχανία «ΙΟΝ».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ     ΞΕΧΝΑ.

Μαΐ 21

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 το σχολείο μας και τα δύο συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία μας επισκεφθήκαμε το θεματικό πάρκο, ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου! Οι μικροί και μεγάλοι ταξιδέψαμε σε  ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν και ανακαλύπτουν έναν προς έναν, όλους τους γνωστούς αλλά και άγνωστους μύθους.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο, με ρομποτικά, τρισδιάστατα εκθέματα, με ήχο και κίνηση, που κάνουν την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία.

Πρωταγωνιστής, ο Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη. Καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες  «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».

Όλοι μας χαρήκαμε και ταξιδέψαμε σε χώρους μυθικούς.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ..

Μαΐ 21

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 6ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Tην Τρίτη 14 Μαΐου 2019 μας επιστρέφθηκαν 6 μαθητές β’  και γ ‘ Λυκείου συνοδευόμενα από τις δύο υπεύθυνες καθηγήτριες.

Οι μαθητές  παρουσίασαν ψυχοκινητικές δράσεις σχετικά με τους αριθμούς και υπό την καθοδήγηση της κ. Βελισαρίου Χ. και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

 Επί δύο ώρες το ενδιαφέρον των μαθητών μας ήταν επικεντρωμένο στην παρουσίαση και το χάρηκαν στο μέγιστο βαθμό. Οι μαθητές μας με αυθόρμητο και δημιουργικό τρόπο διαπαιδαγωγήθηκαν με παιγνιώδες τρόπο, αλλά με συγκεκριμένο, στόχο και θέμα τους αριθμούς. Οι μαθητές του Λυκείου πολύ εκφραστικοί με οικείο τρόπο προσέγγισαν όλα τα παιδιά και αυτό σύντομα έγινε αμοιβαίο.

          Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια το  υλοποίησης προγράμματος ERASMUS ένα σχολείο για όλους imob-4r

Το σχολείο, ως πρώτιστος μαθησιακός και κοινωνικός θεσμός, μπορεί να μορφώνει και να διαπαιδαγωγεί μόνο όταν περιλαμβάνει όλους τους μαθητές, στο μέτρο του δυνατού, μέσα από δράσεις αυτού του τύπου που αναδεικνύουν το βαθύ και σημαντικό περιεχόμενο της δράσης τους,

Ευχαριστούμε πολύ τις καθηγήτριες και τους μαθητές για την επίσκεψη τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην υλοποίηση του προγράμματος.

                   6 ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων