ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Αγαπητοί γονείς ,

Στα πλαίσια της αναφοράς περιστατικών λοίμωξης από το νέο κοροναϊό 2019- nCoV από την Κίνα σας ενημερώνουμε αποστέλλοντας  οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο  κοροναϊό 2019- nCoV.

Α. Πληροφορίες για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV . Ο 2019-nCoV είναι στέλεχος κοροναϊού που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο νέος κοροναϊός πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού, ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών).  Το συχνότερο σύμπτωμα είναι ο πυρετός. Άλλα συμπτώματα με τα οποία μπορεί να εκδηλωθεί η λοίμωξη είναι βήχας, φαρυγγαλγία, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή, ή δύσπνοια. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει πνευμονία με σοβαρή οξεία αναπνευστική δυσχέρεια και να χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.  Μέχρι στιγμής, το ποσοστό των περιστατικών που είχαν θανατηφόρο κατάληξη είναι περίπου 2%.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα υποχωρούν μόνα τους. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια που να προσφέρουν προστασία έναντι των κοροναϊών.

Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

 1. Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
 2. Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.
 3. Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 4. Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 5. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
 6. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 7. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’,πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμάτων.
 8. Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

 

Η Δ/ντρια του σχολείου

 ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Αγαπητοί γονείς,

 

σύμφωνα με τη συνημμένη υπ’ αριθμόν Φ1/5106/ΓΔ4/15.01.2020 εγκύκλιο, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, ενώ κατά τα λοιπά τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της ημέρας.

 

Κανονικά, επίσης, θα λειτουργήσει το Ολοήμερο την ημέρα αυτή.

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

 ΔΙΑΓΟΥΠΗ  ΕΥΘΥΜΙΑ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της  γρίπης

 1. Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
 2. Αποφυγή  κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των  μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 3. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το  μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
 4. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 5. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και  νερό.
 6. Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή,  πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες  διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΘΕΜΑ:  «  Υποβολή   υπεύθυνων δηλώσεων μόνιμης κατοικίας μαθητών/τριών για την εγγραφή τους στο Γυμνάσιο κατά το σχολικό έτος 2020-2021»

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, βάσει της αριθμ. 79942/ΓΔ4 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2005/Β/31-05-2019), μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου (23-12-2019), για την έγκαιρη υποβολή στο Δημοτικό Σχολείο Δωρίου  υπεύθυνης δήλωσης μόνιμης κατοικίας των μαθητών/τριών της ΣΤ τάξης, συνοδευόμενων από σχετικό αποδεικτικό, προκειμένου να εγγραφούν στην Α τάξη Γυμνασίου.

** Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης:

 • Αναγράφονται τα στοιχεία του γονέα/κηδεμόνα και  υπογράφεται η δήλωση
 • Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο γιος μου/η κόρη μου διαμένει μόνιμα ……………..

Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 20/12/ 2019 και ώρα 13.15 θα δοθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας οι Έλεγχοι Προόδου των μαθητών/τριών για το 1ο Τρίμηνο. Για τους μαθητές/τριες των Α και Β τάξεων, που δεν υπάρχει γραπτή βαθμολογία, θα γίνει προφορική ενημέρωση.

Σας παρακαλούμε να παραβρεθείτε την παραπάνω ημερομηνία και ώρα 13:00 στο σχολείο μας όπου θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τη Διευθύντρια και στη συνέχεια θα  παραλάβετε τους ελέγχους των παιδιών σας και θα ενημερωθείτε για την πρόοδό τους.

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς  / κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό , την Τετάρτη 20/11/2019 , διότι όλοι οι  εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουμε  την Επιμορφωτική Ημερίδα που διοργανώνει ο Συντονιστής Εκπαίδευσης της 9ης Εκπ/κής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μιχάλης Πολυχρονόπουλος υπό την αιγίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ   Πελοποννήσου.

Η Δ/ντρια

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

               

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15.11.2019, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου . Οι   μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 08.15΄ χωρίς τσάντες  και θα αποχωρήσουν στις 09.40΄.

Οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μικρές γιορτές, θα συζητήσουν για το νόημα και τα γεγονότα της εποχής.

Το Ολοήμερο  δε θα λειτουργήσει.

Παρακαλώ όπως φροντίσετε για την έγκαιρη και ασφαλή αποχώρηση των παιδιών.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

 

 Ενημερωτικό σημείωμα                                                                 23/10/2019

Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες την Παρασκευή 25/10/2019 θα έρθουν στο σχολείο κανονικά χωρίς τσάντες . Στις 9:00 π. μ θα ξεκινήσει η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940  που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές /τριες της Γ ΄ και Δ΄  τάξης. Στις 10:40 π. μ θα μεταβούμε στο Μνημείο  πεσόντων όπου θα συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Οιχαλίας.

Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει . Ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών :  11:15 π.μ  ( Οι γονείς να φροντίσετε για την έγκαιρη αποχώρηση των μαθητών /τριών διότι το λεωφορείο  θα έρθει κανονικά.)

Την Δευτέρα  28 Οκτωβρίου  τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:30 π. μ . Με τη συνοδεία εκπαιδευτικών θα μεταβούν στην εκκλησία. Στην συνέχεια θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα  του Δήμου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου . Θα παραλάβετε τα παιδιά από την πλατεία με τη λήξη των εκδηλώσεων . Φροντίστε   ώστε τα παιδιά να είναι κατάλληλα ντυμένα  για την παρέλαση (  μπλε παντελόνι για τα αγόρια , μπλε φούστα για τα κορίτσια και λευκό πουκάμισο ή μπλούζα )  καθώς επίσης για την έγκαιρη και ασφαλή αποχώρησή τους.

Ευχαριστώ για τη  συνεργασία

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 ΔΙΑΓΟΥΠΗ  ΕΥΘΥΜΙΑ                                           

 

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί των Α΄, Β΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ θα δέχονται τους γονείς για ενημέρωση κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 13:15.

Η Εκπαιδευτικός της Γ ΄ τάξης θα δέχεται τους γονείς κάθε  πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 13:15

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

                                       ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Καλούνται  όλοι οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών  στο σχολείο την ΤΡΙΤΗ 22/10/2019   στις 12:45   για τη διενέργεια εκλογών και  την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων . Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Copyright © Δημοτικό Σχολείο Δωρίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top