Δημοτικό Σχολείο Δίου

Φιλοξενείται στο Blogs.sch.gr

Εγγραφές στο Ολοήμερο

Μαΐ 201920

Εγγραφές στο Ολοήμερο γίνονται μέχρι τις 11-6-2019

 Απαραίτητα δικαιολογητικά

Α) Αίτηση που θα πάρετε από το σχολείο

Β) Βεβαίωση (και για τους δύο γονείς) του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας ή για ελεύθερους επαγγελματίες-αγρότες το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί ή έγγραφο που να αποδεικνύει ότι οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη.

Απρ 201916

Οι αιτήσεις για εγγραφές στην Α΄δημοτικού θα υποβάλλονται από 6 έως και 20 Μαΐου.Λήψη αρχείου

Κωπηλασία

Απρ 20199

9-4-2019

Σήμερα στο σχολείο μας βρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας που μίλησαν στους μαθητές και της μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για το άθλημα της κωπηλασίας και έδωσαν στους μαθητές τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο άθλημα αυτό με τη βοήθεια ειδικών οργάνων που έφεραν μαζί τους. Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτή την εκδήλωση ήταν μία ευχάριστη νότα στο πέρασμα της ημέρας και ελπίζουμε μέσα από τη δραστηριότητα αυτή κάποια παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα αυτό και να κερδίσουμε έτσι νέους αθλητές.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Απρ 20199

25-3-2019

Τη Δευτέρα 25-3-2019 το σχολείο μας μετείχε στον εκκλησιασμό και στη δοξολογία που ακολούθησε. Μετά τη δοξολογία ο εκπαιδευτικός κ. Μπακάλης Αθανάσιος εκφώνησε άψογα τον πανηγυρικό της ημέρας. Έπειτα ακολούθησε, σε μία σεμνή τελετή, κατάθεση στεφάνου στο ηρώο και πολύ ωραία παρέλαση των μαθητών  του Δημοτικού του Νηπιαγωγείου και των πολιτιστικών συλλόγων.

Φωτογραφίες:

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

Απρ 20199

22-3-2019

Την Παρασκευή 22-3-2019 στις 9:00 ξεκίνησε η εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της ΣΤ τάξης με το δάσκαλό τους, για να τιμήσουν τον αγώνα απελευθέρωσης των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό.  Η γιορτή περιελάμβανε περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις με αναφορές στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης,, τραγούδια και χορούς.

Η γιορτή ήταν πάρα πολύ ωραία και κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο σε όλη τη διάρκειά της. Θα πρέπει λοιπόν να συγχαρούμε θερμά για την προετοιμασία και την παρουσίαση της εκδήλωσης το δάσκαλο της τάξης κ. Απόστολο Πόποτη, την μουσικό μας κ. Καβαλίκα Ευτυχία, τους γυμναστές/τριες του σχολείου κ. Τσιμήτρη Μαρία και κ. Ζηκυρόπουλο Ευάγγελο και φυσικά τους μαθητές της Στ τάξης που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Φωτογραφίες από τη  εκδήλωση:

 

Διαγωνισμός στο σχολείο μας

Μαρ 20194

1-3-2019

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 και σχεδόν όλοι οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης μαζεύτηκαν σε μία αίθουσα και αφιέρωσαν δύο ώρες προσπάθεια,ς σε ένα διαγωνισμό που στόχο έχει να ακονίσει την μαθηματική τους σκέψη. Μπράβο στους μαθητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους σε έναν διαγωνισμό που δεν είναι καθόλου εύκολος και που βοηθά τους μαθητές να τεστάρουν τις γνώσεις τους. Από τους μαθητές θα βραβευθεί ο καλύτερος κάθε τάξης.

Δυστυχώς η μέρα μπορεί να ξεκίνησε καλά αλλά τελείωσε με ένα συμβάν που μας στεναχώρησε όλους.

Τσικνοπέμπτη

Φεβ 201928

28-2-2019

 

Η Τσικνοπέμπτη πήρε το όνομα της από τη λέξη τσίκνα. Από την έντονη, δηλαδή, μυρωδιά που έχει το ψημένο κρέας όταν παρασκευάζεται στα κάρβουνα πριν την κατανάλωση του.

Η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί την έναρξη της αποκριάτικης περιόδου και γιορτάζεται πάντα Πέμπτη τη δεύτερη βδομάδα του Τριωδίου και το συγκεκριμένο έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων της αρχαίας Ελλάδας και της ρωμαϊκής εποχής.

Είναι ένα έθιμο λοιπόν που παραλάβαμε από τους γονείς μας και νοιώθουμε την υποχρέωση να μεταδώσουμε και στις νεότερες γενιές.

 

Προετοιμασίες για τη γιορτή

Φεβ 201928

27-2-2019

Τα παιδάκια της Β΄ τάξης με τη δασκάλα τους μας κάνανε έκπληξη όταν εμφανίστηκαν σαν καρνάβαλοι στο γραφείο τραγουδώντας έναν παραδοσιακό σκοπό.

Δυστυχώς τα βαμμένα τους πρόσωπα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να φανούν στην παρακάτω φωτογραφία.

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Φεβ 201925

22-2-2019

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη μία θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο μάγος του Όζ» που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές .

 

Ψηφιδωτών συνέχεια

Φεβ 201925

21=2=2019

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και η κατασκευή των ψηφιδωτών των μαθητών προχωρά με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

« Παλιότερα άρθρα

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΩΡΑTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων