Καλλίπολις ,Προγράμματα Παρέμβασης …

Την Τρίτη 26 Μαΐου επισκέφτηκαν το  σχολείο μας  εκπρόσωποι από  το Κέντρο  Πρόληψης Εξαρτήσεων  και  Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας <<Καλλίπολις>> οι οποίοι πραγματοποιήσανε δύο προγράμματα παρέμβασης στους μαθητές μας. 

Το πρώτο πρόγραμμα  παρέμβασης αφορούσε τους μαθητές της Δ΄Ε΄ΣΤ΄ τάξης και σκοπός του ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για την έννοια της εξάρτησης και τις νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες, να προβληματιστούν για τα αίτια της χρήσης, να ενημερωθούν για τους παράγοντες που μπορούν να τους προστατεύσουν από τη χρήση ουσιών και ειδικότερα να δοθεί έμφαση στη σημασία και στην αξία της προσωπικής επιλογής, ως έναν από τους σημαντικότερους προστατευτικούς παράγοντες.

Το δεύτερο  πρόγραμμα  παρέμβασης αφορούσε τους μαθητές της Α΄Β΄Γ΄ τάξης και σκοπός του ήταν οι μαθητές να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν  τις μεταξύ τους   σχέσεις συνεργασίας και επικοινωνίας καθώς και να ενισχύσουν το συναίσθημα της ενσυναίσθησης  μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες.

1684850975255

1684850993376

1684850841442

1684851095194