Μαθαίνω να προστατεύομαι από τις φυσικές καταστροφές…

Στα πλαίσια του Μαθήματος Εργαστήριο Δεξιοτήτων, στη Θεματική <<Φροντίζω για το περιβάλλον>> ,οι μαθητές των Β ΄  Ε ΄ και  ΣΤ ΄ τάξεων ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα «Μαθαίνω να προστατεύομαι από τις φυσικές καταστροφές». Μέσα από  το πρόγραμμα αυτό οι  μαθητές γνώρισαν το εσωτερικό της της γης, έμαθαν για τους σεισμούς, τα  ηφαίστεια,  το τσουνάμι, τους τυφώνες, τις πλημμύρες,  τις αιτίες που τα δημιουργούν αλλά και  τρόπους προστασίας από αυτά .

Έτσι κατά τη  διάρκεια του  εργαστηρίου αναζήτησαν πληροφορίες για τις φυσικές καταστροφές τις οποίες και  επεξεργάστηκαν , έφτιαξαν μια  τεράστια  αφίσα  με τα  μέτρα προστασίας  από το σεισμό την οποία ανάρτησαν σε εμφανές σημείο στο χώρο  του  σχολείου ώστε να  είναι  ορατή από όλους τους μαθητές ,έφτιαξαν το  δικό τους βιβλιαράκι για το σεισμό, έφτιαξαν τη  μακέτα του ηφαιστείου και πραγματοποίησαν  τεχνητή έκρηξη ηφαιστείου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και άσκηση ετοιμότητας απέναντι στο σεισμό.

 Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους  προβληματίστηκαν στο πόσο αδύναμος είναι  ο  άνθρωπος μπροστά σε μια  φυσική  καταστροφή και κατανόησαν ότι μόνο  όταν γνωρίζουμε  μπορούμε να προστατευθούμε και  να αντιμετωπίσουμε μια φυσική καταστροφή.

Ενδεικτικά κάποιες από τις ομαδικές και  ατομικές εργασίες μας…

thumbnail 2
Το εσωτερικό της γης…
thumbnail 1 1
Το βιβλιαράκι μας για το σεισμό…

 

3
Η αφίσα μας για το σεισμό…

 

6
Η μακέτα του ηφαιστείου….

5

1640760555936

4

 

Το Δάσος Πηγή Ζωής…

Στα πλαίσια του Μαθήματος Εργαστήριο Δεξιοτήτων, στη Θεματική <<Φροντίζω για το περιβάλλον>> , οι μαθητές των Α ΄   Γ ΄  και  Δ ΄  τάξεων ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα «Το  Δάσος πηγή  Ζωής». Μέσα από  το πρόγραμμα αυτό οι  μαθητές έμαθαν  για τους εθνικούς δρυμούς, γνώρισαν την  πανίδα και τη  χλωρίδα  του  δάσους , έμαθαν  για τις ωφέλειες του  δάσους αλλά  και  τους  κινδύνους  που  αντιμετωπίζει  και  αναζητήσαν τρόπους  προστασίας  του.  Κατασκεύασαν αφίσες με θέμα την προστασία των  δασών ,τις οποίες ανάρτησαν στο χώρο του σχολείου αλλά και στην κοινότητα,    έφτιαξαν  το  δικό τους βιβλίο με τα  ζώα του δάσους, κατασκεύασαν κολλάζ και αφίσες αναφοράς  έγραψαν τον  δεκάλογο του  δάσους και ολοκληρώνοντας το  πρόγραμμα κατασκεύασαν τη  μακέτα  του δάσους.  

Τα παιδιά  εργάστηκαν  με  μεράκι  και  ενθουσιασμό καθ΄ όλη τη  διάρκεια του προγράμματος.

Ενδεικτικά κάποιες από τις ομαδικές μας εργασίες…

 

1
Η μακέτα του δάσους…
thumbnail 7
thumbnail 5 Το βιβλιαράκι μας…

 

 

thumbnail 8

 

thumbnail 9
Οι εθνικοί δρυμοί…

 

thumbnail 10

 

1
Οι αφίσες μας…

 

2

thumbnail 4

thumbnail 3

 

thumbnail 12
Το κολλάζ μας…