Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022)

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022).Λήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Φόρμα Αποτύπωσης Σχεδίου Δράσης

Σας παρουσιάζουμε την φόρμα Αποτύπωσης Σχεδίου Δράσης της αξιολόγησης του σχολείου μας.

 Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από την θεατρική ομάδα Καλύμνου

Η θεατρική ομάδα Καλύμνου παρουσίασε στους μικρούς μαθητές δύο δραματοποιημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πολύ, συμμετείχαν ενεργά και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις! Ένα “μεγάλο ευχαριστώ” στην θεατρική ομάδα Καλύμνου και σε κάθε έναν από τους συντελεστές προσωπικά για την άψογα εκτελεσμένη παράσταση!!

IMG 2505 IMG 2506 IMG 2508 IMG 2513 IMG 2514 IMG 2516 IMG 2517 IMG 2519

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου μας

Στον χώρο του σχολείου μας, στο προαύλιο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του COVID-19 είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε την χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας. Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν με την ψυχή τους υπό την καθοδήγηση του μουσικού του Δήμου Καλυμνίων, κ. Παντελή Χριστοδούλου που τους συνόδευσε παίζοντας πιάνο. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Διδασκόντων μοίρασε δωράκια σε όλα τα παιδιά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε Bazaar με χριστουγεννιάτικα στολίδια! Ήταν μια υπέροχη, γιορτινή μέρα!

IMG 2584 IMG 3082

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καλύμνου

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με αναπηρία, επισκεφθήκαμε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καλύμνου “Άγιος Παντελεήμων”. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, συνομιλήσαμε με το προσωπικό και με τους εφήβους και ενηλίκους ΑμεΑ και χαρήκαμε ιδιαίτερα! Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε στα εργαστήρια όπου υπήρχαν φιλοτεχνημένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές! Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτή την υπέροχη φιλοξενία!!!

IMG 2579 IMG 2580 IMG 2581 IMG 2582 IMG 2583

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Γιατί όταν προσφέρουμε στους άλλους νιώθουμε ευτυχισμένοι…

Το σχολείο μας έδειξε έμπρακτα το φιλανθρωπικό του πρόσωπο, βοηθώντας συνανθρώπους μας στο νησί που έχουν ανάγκη. Ετοιμάσαμε με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Ιωάννη Ανθούλη, γονέα μαθητών του σχολείου μας, 24 μερίδες φαγητού που δόθηκαν στη συνέχεια στην Τράπεζα της Αγάπης. Οι μαθητές ζωγράφισαν και έγραψαν ευχές πάνω στις συσκευασίες των γευμάτων. Και αυτό σημαίνει ότι αγαπάμε και ότι νιώθουμε! Να θυμόμαστε λοιπόν όλοι ότι: “Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!!”.

IMG 2572 IMG 2573 IMG 2574 IMG 2575 IMG 2576IMG 2577IMG 2578

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Εργαστήριο δεξιοτήτων Α΄ και Β΄ Δημοτικού – Ο Ρούλης ο Διατροφούλης στον κόσμο της υγιεινής διατροφής

Η πρώτη θεματική με την οποία ασχοληθήκαμε στα εργαστήρια δεξιοτήτων ήταν αυτή της διατροφής. Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας το συμβόλαιο της τάξης και το υπογράψαμε όλοι. Ζωγραφίσαμε τα αγαπημένα μας φαγητά και με αυτόν τον τρόπο είδαμε ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειές μας. Ακούσαμε το παραμύθι: “Η κυρα-Διατροφή πρώτη στη μαγειρική”, συζητήσαμε και είπαμε ποια τρόφιμα πρέπει να τρώμε συχνά και ποια λιγότερο. Δημιουργήσαμε τη δική μας διατροφική πυραμίδα, παίξαμε το κρυπτόλεξο της διατροφής, παρακολουθήσαμε βίντεο για την παιδική παχυσαρκία. Στα επόμενα εργαστήρια τραγουδήσαμε και χορέψαμε το παιχνιδοτράγουδο: “Το χοντρό μπιζέλι” και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια από την πύλη Αίσωπος.

IMG 2479 IMG 2367 IMG 2366 IMG 2364 IMG 2347 1 IMG 2319

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη διατροφολόγου στο σχολείο μας.

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου δεξιοτήτων “Ευ Ζην” επισκέφθηκε το σχολείο μας η διατροφολόγος με ειδίκευση στην παιδική παχυσαρκία, κα Καλλιόπη Κεφαλιανού. Μας μίλησε για το πόσο σημαντική είναι για την ζωή μας μας υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ομάδες τροφών και στην φυσική άσκηση. Παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν την διατροφή, παρακολουθήσαμε σχετικά με το θέμα video και στο τέλος μας πρόσφερε τρουφάκια φτιαγμένα με υγιεινά και θρεπτικά υλικά. Την ευχαριστούμε πολύ!!!

IMG 2570 IMG 2571 IMG 2569 IMG 2568 IMG 2567 IMG 2566

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Αγάπη για cinema

Το νησί μας δυστυχώς δεν έχει κινηματογράφο. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να φέρουμε το cinema στο σχολείο μας! 

Εκτυπώσαμε χρήματα, αγοράσαμε εισιτήρια και φάγαμε φρέσκα ποπ κορν! Είδαμε την ταινία μας και στολίσαμε μαζί το δέντρο μας! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργείας του σχολείου μας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργείας του σχολείου μας.Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο