Καλώς ήρθατε@Blogs.sch.gr

Εικόνα κεφαλίδας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΥ

Μήνας: Οκτώβριος 2022

Χειμερινή ώρα

Screenshot 2022 10 27 23 23 02 1643

Η ώρα αλλάζει.

Αυτό θα συμβεί στις 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2022 με τα ρολόγια – μετά την αλλαγή – να δείχνουν 3:00.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

IMG b1317c0bd968a5d3693f048769f90b59 V 1

IMG 24a948ee28537a260180d7e436d1a13e V 2

received 857977928710881

received 1063594217644002

received 783984189367626

Άψογη εμφάνιση στην παρέλαση από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Μπράβο παιδιά και του χρόνου!!!

 

Σχολική γιορτή και παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου 1940

Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάννου θα συμμετάσχει με όλες τις τάξεις του στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βιάννου για την επέτειο του ΟΧΙ.

Ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πόρτα εισόδου του σχολείου θα ανοίξει στις 10:30 π.μ. ώστε να συγκεντρωθούμε προκειμένου να μεταβούμε στην εκκλησία.

Επίσης, αύριο 27/10/2022 θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την εθνική επέτειο από τον κάθε εκπαιδευτικό στην τάξη του. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν κανονικά στο σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 11:00 π.μ. Δε θα γίνει Ολοήμερο, αλλά ούτε και διανομή σχολικών γευμάτων στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας.

Αναφορικά με την ενδυμασία των μαθητών/τριών την ημέρα της παρέλασης, τα αγόρια θα πρέπει να φορούν λευκό πουκάμισο, πουλόβερ μπλε σκούρο, μπλε παντελόνι και σκούρα παπούτσια. Τα κορίτσια θα πρέπει να φορούν λευκό πουκάμισο, πουλόβερ μπλε σκούρο, μπλε φούστα και σκούρα παπούτσια.

Screenshot 2022 10 26 14 26 39 9432 1

 

Παιδικά βιβλία για το έπος του 1940

Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο (Κάντε κλικ εδώ για ηλεκτρονική αγορά)

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Ηλικίες: 6+

 

Με τον υπέροχο λυρισμό του και τις μοναδικές παραβολές του, το παραμύθι αυτό του Ευγένιου Τριβιζά έχει γίνει πλέον κλασικό και καυτηριάζει την έννοια του πολέμου με χιούμορ, μεταφέροντας μέσα από απολαυστικά τετράστιχα τα σημαντικά του νοήματα.

Το έπος του 1940 (Κάντε κλικ εδώ για ηλεκτρονική αγορά)

Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου – Μαρία Μωραΐτου
Ηλικίες: 7+

Ένα χαρούμενο, κατατοπιστικό και ευφάνταστο βιβλίο γνώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Γνώσεις, πληροφορίες, αρχειακό υλικό και ντοκουμέντα της εποχής παρουσιάζονται με ζωντάνια και εγκυρότητα και ξετυλίγουν στα μάτια μικρών και μεγάλων το χρονικό μίας από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας: τις νίκες του ελληνικού στρατού στα αλβανικά βουνά και την ηρωική αντίσταση του λαού μας κατά τη διάρκεια της βάρβαρης γερμανικής κατοχής. Περιέχει παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Κάντε κλικ εδώ για ηλεκτρονική αγορά)

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη
Ηλικίες: 10+

 

«27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του.

Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να λέει: “Σήκω… έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;”

Το συγκλονιστικό διήγημα της Άλκης Ζέη με το μότο «Πάντα μπροστά, για μια καινούρια ζωή» που επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη, αποτελεί ζωντανό απόσπασμα της ιστορίας μας, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Σχολικά Γεύματα

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα διανομής Σχολικών Γευμάτων στους μαθητές/τριες του σχολείου μας. Παρακαλούμε όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή, να μεριμνήσετε ώστε να έχουν μαζί τους την κατάλληλη τσάντα για να μεταφέρουν τις συσκευασίες με το γεύμα στο σπίτι.

Όσοι μαθητές/τριες παρακολουθούν Ολοήμερο θα σιτίζονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του (φροντίστε για τα απαραίτητα σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού).

Screenshot 2022 10 09 23 04 35 6332

Ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών

greek flag 2

Την Πέμπτη 13/10/2022, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείoυ μας με παρουσία της Διευθύντριας του σχολείου, του δασκάλου της ΣΤ’ τάξης, του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης, που από το προηγούμενο διδακτικό έτος συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζόμενου και του κλασματικού μέρους, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Η διαδικασία επιλογής ανέδειξε, μετά τις απαραίτητες  κληρώσεις, τους/τις μαθητές/τριες που θα εκπροσωπήσουν για τις δύο περιόδους του διδακτικού  έτους 2022-2023.

1η  Περίοδος (έως 31 Ιανουαρίου 2023) κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές/τριες:

Σημαιοφόρος:

Δραμητινού Ιωάννα

Παραστάτες:

Σερμάκης Θεοφάνης

Σκουράνι Κλέαρτ

Τσάνι Αλμπιόνα

Καραγιωργάκης Ιωάννης

Λατίφι Τομόρ

Κατάθεση στεφάνου:

Μαργαριτάκης Γεώργιος

Καρτσάκης Δημήτριος

2η Περίοδος (από 1 Φεβρουαρίου 2023 έως το τέλος της σχολικής χρονιάς) –  Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές/τριες:

Σημαιοφόρος:

Ραπτάκης Ιωάννης

Παραστάτες:

Γελασάκης Πέτρος

Ζάνι Λούερς

Γκούμπερε Ελευθερία

Σαλίου Ερίσα

Λουλάκης Γεώργιος

Κατάθεση στεφάνου:

Μαργαριτάκη Φανή

Κονσολάκης Ιωάννης

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Γενική Συνέλευση – Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Screenshot 2022 10 11 14 51 56 7702

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, βάσει του καταστατικού λειτουργίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου σας καλούμε το Σάββατο 15/10/2022 και ώρα 6:30 μ.μ. στην πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Βιάννου.

Όπως γνωρίζετε η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο των γονέων με σκοπό τη συζήτηση, αντιμετώπιση και επίλυση των θεμάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μια σχολική κοινότητα. Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση και γενικότερα η ενεργή συμμετοχή μας ως μέλη του Συλλόγου κρίνεται αναγκαία.

Θέματα Γενικής Συνέλευσης (Ημερήσια Διάταξη):

1. Ενημέρωση για τον μέχρι τώρα απολογισμό των πεπραγμένων του Συλλόγου.

2. Ενημέρωση για τον μέχρι τώρα οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου.

3. Γνωριμία των γονέων της Α’ Δημοτικού με το Σύλλογο.

4. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

5. Συζήτηση και ενημέρωση των γονέων για διάφορα θέματα και προτάσεις – απόψεις των γονέων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της παρουσίας των παιδιών μας στο χώρο του σχολείου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν συμμετέχει το 1/3 των μελών που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές υποχρεώσεις τους.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία συγκαλείται νέα Γενική Συνέλευση την αντίστοιχη ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας, στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, οπότε και βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη είναι παρόντα.

Η ετήσια συνδρομή αλλά και τα έσοδα από έκτακτες εισφορές, είναι τα μόνα έσοδα του Συλλόγου και όπως θα διαπιστώσετε με την παρουσία σας στη Συνέλευση είναι και ανταποδοτικά προς όφελος των παιδιών μας.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβληθούν την ίδια μέρα πριν τις αρχαιρεσίες. Για οποιαδήποτε πρόβλημα και απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο: 6981409600 (Καρτσάκης Θεόδωρος).

Με εκτίμηση

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου

Λειτουργία Ολοήμερου έως τις 5:30

8423098 orig

Τη Δευτέρα 10/10/2022 ξεκινάει το πρόγραμμα Διευρυμένου Ωραρίου του Ολοήμερου έως τις 5:30 μ. μ.(βλ. ωράριο λειτουργίας σχολείου).

Το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου αναπτύσσεται σε τρεις (3) ζώνες:

i) Στην πρώτη (1η) ζώνη, «Μεσημβρινό Γεύμα – Διατροφική αγωγή», διάρκειας μίας (1) διδακτικής ώρας καθημερινά, εντάσσεται το διδακτικό αντικείμενο της διατροφικής αγωγής.

ii) Στη δεύτερη (2η) ζώνη, «Μελέτη-Προετοιμασία», διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών, εντάσσεται, τουλάχιστον για μια (1) διδακτική ώρα καθημερινά, το γνωστικό αντικείμενο της «Μελέτης -Προετοιμασίας» στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Στη ίδια ζώνη δύναται να εντάσσεται μία (1) διδακτική ώρα με αντικείμενο ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή και Τεχνολογία Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.).

iii) Στην τρίτη (3η) ζώνη, «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι», εντάσσονται, για συνεχόμενο δίωρο καθημερινά, με ενδιάμεσο ολιγόλεπτο διάλειμμα, οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων δύναται να προσφέρεται δράση, δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές – πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας. Οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι δύνανται, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, 3 κοινωνικών – βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας. Η διάρκεια κάθε ομίλου δύναται να εκτείνεται σε ένα ή και περισσότερα συνεχόμενα διδακτικά δίωρα, την εβδομάδα. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δύνανται να επιλέγουν και να συμμετέχουν σε έναν ή περισσότερους ομίλους.

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα Σχολικά Γεύματα θα πρέπει οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ολοήμερου Σχολείου να φέρουν μαζί τους και φαγητό.

Σχολικά Γεύματα 2022 – 2023

1 1634456315

Το πρόγραμμα σχολικά γεύματα θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας και το τρέχον σχολικό έτος 2022 – 2023.

θα παρέχεται καθημερινά ζεστό γεύμα συσκευασμένο σε ατομικές μερίδες, που θα καταναλώνουν οι μαθητές/τριες μας στο ολοήμερο ή θα το παίρνουν στο σπίτι τους σε ένα τσαντάκι, που θα φέρνουν καθημερινά μαζί τους. Το γεύμα θα είναι συσκευασμένο σε ειδική συσκευασία και θα πρέπει να ανοίγετε προσεκτικά.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε προσεκτικά την υπεύθυνη δήλωση που μοιράστηκε στα παιδιά σήμερα, και φροντίστε να επιστραφεί στο σχολείο μέχρι αύριο. Τις δηλώσεις επιστρέφουν οι μαθητές/τριες στους εκπαιδευτικούς.

 

 

Καλό μήνα!

Lumii 20220930 152901678

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση