Το σχολείο, εκτός από τα μαθήματα, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του και την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, είτε στο χώρο του είτε στις θεατρικές αίθουσες.
Οπωσδήποτε, ο βασικότερος λόγος για να δουν τα παιδιά μια θεατρική παράσταση είναι να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ευχάριστα. Ταυτόχρονα, όμως, η ενέργεια αυτή συμβάλλει στην αισθητική και γλωσσική τους ανάπτυξη, γιατί τα παιδιά δε μαθαίνουν μόνο διαβάζοντας, καθώς και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, όλα μέσα από τα ερεθίσματα για σκέψη και προβληματισμό που προσφέρει ένα καλό έργο.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η μάθηση δεν πραγματοποιείται μόνο μέσα στην τάξη. Αυτός είναι ένας μόνο από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν και πολλές φορές ο λιγότερο αποτελεσματικός. Γι’ αυτό η διδασκαλία στην τάξη συμπληρώνεται με ευκαιρίες εκπαιδευτικών επισκέψεων σε διαφορετικούς χώρους μάθησης, όπως θέατρα, μουσεία, χώρους εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. α.. Για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκαν και τα καινοτόμα προγράμματα Πολιτιστικών θεμάτων, Περιβαλλοντικής Αγωγής, και Αγωγής Υγείας στα πλαίσια των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθεί και η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης, καθώς το θέατρο δεν αποτελεί μια μεμονωμένη μορφή τέχνης, αλλά συνδυασμό πολλών, όπως μουσική, χορό, ζωγραφική, γλυπτική κ. α..
Έτσι, την Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της Στέλλας Μιχαηλίδου, το «Περπατώ εις το δάσος» παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας.
Η ανατρεπτική περιπέτεια με χιούμορ, μπερδέματα και έξυπνη πλοκή, που ξετυλίγεται με φόντο το δάσος ενθουσίασε τα παιδιά.