Συμβουλευτική Υποστήριξη από την ΕΔΕΑΥ Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου

Η κ. Ελένη Πολύδερα, ψυχολόγος και  η κ. Χαρά Σπανού, Κοινωνική λειτουργός, μέλη της ΕΔΕΑΥ του σχολείου, έχουν δημιουργήσει  ενιαία ψηφιακή τάξη στο e-class για το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου,  όπου μπορούν οι μαθητές να βλέπουν το διαδικτυακό υλικό κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης που θα ανεβάζουν όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Η ψηφιακή τάξη είναι ανοιχτή και δεν χρειάζεται κωδικούς.

Στην ψηφιακή τους τάξη, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και ζωγραφιές, ταξιδεύουμε στον κόσμο των συναισθημάτων, ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση και αναπτύσσουμε κοινωνικές δεξιότητες.

Για να δείτε την ψηφιακή τάξη, πατήστε στο σύνδεσμο:

https://eclass03.sch.gr/courses/9521029106/

 

Ενημέρωση και οδηγίες για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Σας ενημερώνουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11/2020.Θα είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιείται από τις 14:10 έως τις 17:20. Το πρωί οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν την Εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2 (9:00ως 12:00).

Την Τετάρτη θα λάβετε στο mail σας το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων κατά ημέρα και διδακτική ώρα. Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε γιατί τη Δευτέρα οι σύνδεσμοι αυτοί άλλαξαν από την πλατφόρμα της WEBEX.Τα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα είναι διαλείμματα. Πάνω δεξιά στο πρόγραμμα θα βρείτε το σύνδεσμο (link) του δάσκαλου της τάξης και  κάτω από το πρόγραμμα τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, καθώς και τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

 Παρακαλούμε  να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο.

Οδηγίες εισόδου στην πλατφόρμα webex προς τους μαθητές

  • Δεν είναι αναγκαία η εγκατάσταση της εφαρμογής
  • Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό τηλέφωνο ακόμα και σταθερό τηλέφωνο.
  1. Βάζετε το link κάθε εκπαιδευτικού σε οποιονδήποτε browser (π.χ. google chrome) και θα συνδεθείτε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του/της εκπαιδευτικού (επιλέγοντας το Join in browser και όχι το άνοιγμα με την εφαρμογή Webex Meetings)
  2. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) ζητά το ονοματεπώνυμό του μαθητή π.χ. (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ). Θα πρέπει να βάλετε το πραγματικό όνομα του παιδιού για να γίνει η ταυτοποίηση από τον/την εκπαιδευτικό. Δεν  χρειάζεται να συμπληρώσετε το email σας στο ΠΣΔ ή κάποιο κωδικό.
  3. Εισέρχεστε σε «χώρο» αναμονής και περιμένετε από τον/την εκπαιδευτικό να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να σας δεχτεί στο μάθημα.

Συμβουλές που ακολουθούμε στη webex

  1. Κατά την είσοδό μας στο μάθημα κρατάμε κλειστό το μικρόφωνο και την κάμερά μας.
  2. Δεν μοιραζόμαστε τα link των εκπαιδευτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  3. Ακολουθούμε τις οδηγίες του/της εκπαιδευτικού.
  4. Δεν ηχογραφούμε ή βιντεοσκοπούμε τις τηλεδιασκέψεις. Θεωρείται παράνομο.

Επίσης, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, φέτος στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση  δεν γίνεται όπως πέρυσι μόνο επανάληψη, αλλά προχωρά κανονικά η διδασκαλία της ύλης. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές/τριες θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και απερίσπαστοι κατά τη διεξαγωγή των τηλεδιασκέψεων. 

Η παρουσία των γονέων ή άλλων μελών της οικογένειας θα είναι χρήσιμη μόνο σε περίπτωση υποβοήθησης των παιδιών για τη διαδικασία της σύνδεσης στις αίθουσες των τηλεδιασκέψεων στο τέλος του διαλείμματος και στην έναρξη της νέας διδακτικής ώρας.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν ο καθένας/η καθεμία στο μάθημά τους/της, αν θα χρησιμοποιήσουν υποστηρικτικά στις τηλεδιασκέψεις και ασύγχρονα μαθήματα στις ηλεκτρονικές τάξεις (e-class και e-me).

Οδηγίες προς τους γονείς

  • Για την επιτυχία της τηλεκπαίδευσης παρακαλούμε ελέγχετε καθημερινά τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα και να μπαίνετε στο ιστολόγιο του σχολείου.
  • Για διοικητικά θέματα και έγγραφα να επικοινωνείτε στο mail  και στο τηλέφωνο του σχολείου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες .
  • Για περιπτώσεις που είναι απαραίτητο να έρθετε στο σχολείο, θα πρέπει να έχετε επικοινωνήσει για ραντεβού.
  • Για τα διδακτικά αντικείμενα επικοινωνήστε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εκπαιδευτικών.

                                                                              Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων έως και 27 Νοεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με  απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων και την υπ. Αριθμ. 155692/ΓΔ4/14-11-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  και ξεκινά η εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.     Τα Δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν εξ αποστάσεως με δύο τρόπους:

με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: 

από τη Δευτέρα 16/11/2020 θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού σύμφωνα με το πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
– Γλώσσα Α’ – Β’: Σύμφωνα που μπερδεύονται (Φ-Θ)
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Γλώσσα – Μαθηματικά
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Αγαθά και επαγγέλματα
– Μαθηματικά Γ’ – Δ’ Τα τρίγωνα
– Διαθεματικό Γ’ – Δ’: Η ελιά
– Θεατρική αγωγή Γ’ – Δ’: Δημιουργώντας απ’ την ιστορία του τόπου μου
– Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες
– Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 1ο
-ΤΠΕ Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στον προγραμματισμό

Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη μετάδοση την προγραμματισμένη ώρα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε ειδική σελίδα του ERTFLIX, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε όποτε σας εξυπηρετεί. 
Επίσης είναι διαθέσιμα απευθείας σε όσες τηλεοράσεις την υποστηρίζουν, στην υβριδική πλατφόρμα ERTFlix, καθώς και στο official κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές σύμφωνα με το ΦΕΚ 5044/14-11-2020.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11/2020,  μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’  και θα πραγματοποιείται από τις 2:10 έως τις 5:20 μμ.

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data),

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος διδασκόντων, σε συνεργασία με τις δομές της Εκπαίδευσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ  θα προβούν στη σύνταξη προγράμματος το οποίο θα σας σταλεί με mail.

Κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε εξοπλισμό Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο και θα σας ενημερώνουμε για όποια διευκρίνιση  ή οδηγία. Στο σχολείο έχουν δοθεί μόνο 2 tablet, τα οποία θα δοθούν σε δύο οικογένειες σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το ΥΠΑΙΘ.

Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για τις μέρες και ώρες επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου στο σχολείο.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις του σχολείου από την ιστοσελίδα του σχολείου και τα mail.

Ιστοσελίδα σχολείου: https://blogs.sch.gr/dimakori/

Τηλέφωνο σχολείου: 2741031214

Mail σχολείου: mail@dim-a-korinth.kor.sch.gr

 

 

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες

Σας επισυνάπτουμε το νέο πρωτόκολλο διαχείρισης με ημερομηνία 11-11-2020 που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Δείτε τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ εδώCOVID19- Τροποποίηση οδηγιών ΕΟΔΥ

Εκπαιδευτικές δράσεις στα μνημεία του χωριού μας

Στο πλαίσιο των εκπ/κών δραστηριοτήτων οι δάσκαλοι του σχολείου σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, οργάνωσαν  εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία του χωριού .

Η Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Αμερικανικής σχολής  κ. Ιουλία Τζώνου  και η Υπότροφος Steinmetz της Αμερικανικής Σχολής, κ. Ελένη Γκίζα, με πολύ κέφι και διάθεση, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες μας έδωσαν  την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας και τα μνημεία του.

Οι δράσεις πολλές, ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές για κάθε τμήμα .

Οι μαθητές της Α΄ τάξης άκουσαν τον μύθο των Πήγασου και Βελλερεφόντη, παρατηρώντας εποπτικό υλικό.  Ακολούθησε επίσκεψη στην Πειρήνη Κρήνη. Εμπνευσμένα από όσα έμαθαν, τα παιδιά ζωγράφισαν  αρχαία νομίσματα με σύμβολα της Αρχαίας Κορίνθου.

Οι μαθητές της Β τάξης  2ου  τμήματος ταξίδεψαν με το βιβλίο της Γλώσσας στη Χωχαρούπα και γνώρισαν τη Νου. Έμαθαν πως η Νου  έπρεπε να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα  για να φέρει  καθαρό  πόσιμο νερό  στο σπίτι της  κι αυτό επαναλαμβανόταν πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Αναρωτήθηκαν , λοιπόν , από πού έπιναν νερό και οι αρχαίοι τους πρόγονοι.Επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και με την κυρία Ελένη Γκίζα, ταξίδεψαν με τον Πήγασο, τον Βελλερεφόντη και τη θεά Αθηνά  και γνώρισαν την  αρχαία πηγή Πειρήνη.  Έμαθαν τους μύθους που πλέχτηκαν για την ύπαρξή της , καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύφθηκε τα νεότερα χρόνια.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης αξιοποιώντας το παράθεμα του κεφαλαίου «Τα πολιτεύματα στην αρχαϊκή περίοδο» όπου αναφέρεται η ιστορία του Περίανδρου, του τυράννου της Κορίνθου, περιηγήθηκαν στην αρχαία αγορά , ενημερώθηκαν για τα πολιτεύματα στα χρόνια εκείνα και  μέσα από παιχνίδι ρόλων  με επιχειρήματα υποστήριξαν  τα πολιτεύματα ως υποψήφιοι πολιτικοί.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο ρωμαϊκούς τάφους, που μεταφέρθηκαν και διατηρούνται εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου.Η κ. Ελένη Γκίζα και η συντηρήτρια αρχαιοτήτων της ΕΦ.Α. Κορινθίας, υπεύθυνη για τις τοιχογραφίες των τάφων, κ. Κλειώ Παπάζογλου ξενάγησαν τα παιδιά εντός των ταφικών μνημείων και τους μίλησαν για τις ταφές, τις τοιχογραφίες, και τις εργασίες συντήρησης. Τα παιδιά στη συνέχεια αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους όσα τους έκαναν εντύπωση.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στη βρύση του Χατζημουσταφά. Ιστορικό μνημείο των χρόνων της τουρκοκρατίας με πολυπολιτισμικά στοιχεία.