Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξίδεψε στην Αμοργό!
Εξερευνήσαμε, παίξαμε και ανακαλύψαμε μαζί!
Το Παιδικό Μουσείο Exploration ξεκίνησε φέτος τα ταξίδια του και στα νησιά των Κυκλάδων και έβαλε πλώρη για την Αμοργό!
Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή μουσειακή εμπειρία, γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από τη δύναμη της βιωματικής μάθησης – με εξερεύνηση, πειραματισμό, συνεργασία και, φυσικά… παιχνίδι!
Στο ταξίδι αυτό, το Exploration έφερε μαζί του δύο μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τη γνώση με τη φαντασία:
ΜΗ ΜΟΥ… ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΑΡΑΤΤΕ! (Νηπιαγωγείο, Α’ & Β’ Δημοτικού)
Πόσα σχήματα κρύβονται στη φύση; Πώς η γεωμετρία «ζει» μέσα στην τέχνη;
Τα παιδιά ανακάλυψαν τα βασικά γεωμετρικά σχήματα, την πρακτική τους χρησιμότητα, αλλά και τη θέση τους σε διάσημους πίνακες αφηρημένης τέχνης, παρέα με τους Καντίνσκι, Μοντριάν και Μαλέβιτς.
ΜΕΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (Γ’, Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού)
Τι είναι ένα μουσείο; Πόσα διαφορετικά μουσεία υπάρχουν;
Οι μαθητές γνώρισαν το μουσείο «πίσω από τα παρασκήνια», ανέλαβαν ρόλους μουσειολόγου, συντηρητή, ξεναγού αλλά και επισκέπτη και δημιούργησαν τη δική τους έκθεση, αφηγούμενοι ιστορίες με τον δικό τους τρόπο.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη και διοργάνωση του Δήμου Αμοργού και τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλης, καθώς και με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Aegialis Hotel & Spa και τη στήριξη της Blue Star Ferries.


