Δωρεά του Δήμου Κέας

Την ίδια μέρα με την πρώτη μας εκδρομή (7-10-2002), ο Δήμος μάς επιφύλασσε μια ακόμη έκπληξη. Νέα προσθήκη στη βιβλιοθήκη του κάθε μαθητή του σχολείου μας.

«Χάρης ο Χ-ερευνητής και το μυστήριο της Λίμνης» του Αντώνη Γάκη ήταν το βιβλίο που προσφέρθηκε στους μαθητές από τον Δήμο! Ευχαριστούμε θερμά!

Χάρης

 

 

Εκπαιδευτική εκδρομή

Την Παρασκευή 7-10-2022, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Κέας  επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Κέας, στον Μυλοπόταμο. Οι μαθητές μαζί με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου είδαν από κοντά πώς ήταν ένα αγροτικό , παλαιό σπίτι στην ύπαιθρο της Κέας. Η εξαιρετική ξενάγηση  έγινε από το μέλος του Μουσείου κα. Μουζάκη-Χιονάτου Μαρία. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ένας μικρός περίπατος και στο κηποθέατρο όπου οι μαθητές μπόρεσαν να παρατηρήσουν και τα νέα και τα παλαιά σπίτια που έχει τριγύρω.

IMG 2295 IMG 2297IMG 2299362915F5 5946 434C A1DB 97F52FB6F6C1

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων » που σαν θέμα τους είχαν την παράδοση, την λαογραφία και τους παλαιούς οικισμούς στο νησί της Κέας. Η αξιόλογη έκθεση αντικειμένων του παρελθόντος ξύπνησε μνήμες συγκινητικές στα παιδιά και μέσα από μια όμορφη ξενάγηση στον ζεστό αυτό χώρο, οι μαθητές μας γύρισαν πίσω στον χρόνο και έμαθαν να σέβονται την παράδοση!

8EB3FB5A 47F3 4815 AD5E D6823659B494  13CA00A3 F5D0 4D57 BB80 3C51C44577A5

Το παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο δεν έλειψε φυσικά. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας!!!

3A400F4B EA22 44DE BD1B 8D54580F2A66

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Κέας έγραψαν ένα σύντομο κείμενο αφιερωμένο στο αγαπημένο ζωάκι τους, ενώ δεν παρέλειψαν να το συνοδεύσουν με πολλές φωτογραφίες μαζί τους.

Στη συνέχεια, με αφορμή τα αμέτρητα γατάκια που κυκλοφορούν στο νησί έγινε συζήτηση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα βοηθήσουμε και να τα προστατεύσουμε.

Τα παιδιά συνοψίζοντας όλες τις ιδέες έφτιαξαν συννεφόλεξα σε σχήμα ζώων που αναφέρουν όλα αυτά που χρειάζονται τα ζώα, συνεχίζοντας με εικαστικές δημιουργίες σε συνδυασμό με διάφορα σχετικά παιχνίδια.

IMG 2276

Στο τέλος της ημέρας, το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ταμπλό αφιερωμένο στην ημέρα αυτή με κολάζ από τα κείμενα και τις κατασκευές των παιδιών.

IMG 2277 IMG 2278

ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού της «9ης Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού» που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού,  οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  υλοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου.

IMG 2245IMG 2166

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Κέας παρακολούθησαν εκπαιδευτικά video και ταινίες αναφορικά με τον αθλητισμό/άθληση, όπου ακολούθησε συζήτηση για την αξία της άθλησης στην υγεία και στην καθημερινότητά μας με κύριο στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.

IMG 2243IMG 2246

Έπειτα, οργανώθηκαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου, παιχνίδια στίβου για όλες τις τάξεις. Τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους πηγαίνοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι, τρέχοντας και ξεδιπλώνοντας όλα τα αθλητικά τους ταλέντα.

IMG 2247

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η δημιουργία της παρακάτω αφίσας αναδεικνύοντας και ταλέντα καλλιτεχνικής φύσης.

IMG 2248

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ξένων Γλωσσών

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου), που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 2001 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβούλιου της Ευρώπης, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Κέας ανέπτυξαν διάφορες δράσεις.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Ε. Ευθαλιτσίδου και Δ.Σιαμάτρα , τίμησαν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας στις παρακάτω εκδηλώσεις:
Χρωμάτισαν ευρωπαϊκές σημαίες, έμαθαν τις ονομασίες των χωρών και τραγούδησαν παραδοσιακά ευρωπαϊκά παιδικά τραγούδια. Τέλος, δημιούργησαν ένα ταμπλό με ευρωπαϊκές σημαίες και έγραψαν και ζωγράφισαν, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, λέξεις και εκφράσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και σε αντίστοιχα έθιμα κάθε χώρας καθώς και σε διάφορες χαρακτηριστικές τους συνήθειες.

IMG 2237 IMG 2161