Θέατρο, φαντασία και οικολογική αφύπνιση

Τη Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Κόντρα στον Άνεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα» από τη θεατρική ομάδα Hippo, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Λήμνου.

Η παράσταση μας ταξίδεψε στον κόσμο των πουλιών και της φύσης, μέσα από την ιστορία της Δανάης, μιας ορνιθολόγου που ανακαλύπτει πως τα αποδημητικά πουλιά χάνουν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας της καταστροφής των φυσικών τους βιοτόπων. Μαζί με το μικρό ψαρόνι Τίρα, δίνει αγώνα για τη σωτηρία του τελευταίου δάσους της περιοχής.

Με χιούμορ, φαντασία και συγκίνηση, το έργο περνά ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της συνεργασίας ανθρώπων και ζώων για ένα καλύτερο αύριο. Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετείχαν ενεργά στην παράσταση  και αποκόμισαν πολύτιμα μηνύματα για τον σεβασμό στη φύση.

Ήταν μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία που συνδύασε ψυχαγωγία και οικολογική ευαισθητοποίηση!

TIRA THEATRO