αρχείο λήψης

Για άλλη μία χρονιά, πιστοί στο ραντεβού μας, συνεχίσαμε το πρόγραμμα αλληλεγγύης και βοήθειας προς άλλα παιδιά με τη βοήθεια του προγράμματος “Το Αστέρι της Ευχής”

Ξαναθυμίζουμε ότι:

είναι ένα πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο εδώ και 17 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται.

star_A GR_b2

Το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά,δύναμη και ελπίδα!
Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, ενδυναμώνεται τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην ασθένεια που απειλεί τη ζωή του.

Το Αστέρι της Ευχής για τα σχολεία

Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς και με το μήνυμα «τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά», κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, που γίνονται οι μελλοντικοί μας εθελοντές, ενώ κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, οι μαθητές με το πόσο των 2 ευρώ, αγοράζουν ένα χάρτινο αστέρι, με συμβολικό χαρακτήρα και το ποσό των χρημάτων που μαζεύεται χρησιμοποιείται προκειμένου να εκπληρωθούν κάποιες ευχές βαριά άρρωστων παιδιών.

Η  προσφορά όλων των εμπλεκόμενων ήταν συγκινητική.

Μέσα από τις δράσεις μας καταφέραμε να πουλήσουμε 60 Αστεράκια και έτσι το σχολείο μας θα προσφέρει στις ημέρες των εορτών το ποσό των 120 ευρώ για τα παιδιά που έχουν πολλές περισσότερες ανάγκες και θέλουν περισσότερη στήριξη και αγάπη.

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!!

σάρωση0001[339]