Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση…1821-2021…

Συμπληρώνονται φέτος διακόσια χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ελληνικής Επανάστασης την 25η Μαρτίου 1821, ημερομηνίας-σταθμού στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, αφού οδήγησε, μέσα από αιματηρούς αγώνες και 400 χρόνια σκλαβιάς, στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Ενέπνευσε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις και εμψύχωσε τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας.

Η 200ή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι ημέρα μνήμης και τιμής στις θυσίες των απλών Ελλήνων για τις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της πίστης στα χριστιανικά ιδεώδη. Σεβόμαστε και τιμούμε το παρελθόν μας και σχεδιάζουμε με έμπνευση το μέλλον!!!

Όπως γράφει και  ο Στρατηγός Μακρυγιάννης :

«Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”.

Ευχαριστήριο του Δημοτικού Σχολείου Αετού

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου Αετού εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μπιτάκη Άνθιμο, τους αντιδημάρχους, την σχολική επιτροπή, τον πρόεδρο και τοπικό συμβούλιο της Τ.Κ. Αετού, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του αιτήματος μας στην συντήρηση και επιδιόρθωση επιχρισμάτων και ελαιοχρωματισμών όλων των εσωτερικών χώρων του σχολείου μας.

Ευελπιστούμε η αγαστή συνεργασία μας με τις υπηρεσίες του δήμου να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του σχολείου

Γεώργιος Β. Ολίδης

 

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού 2021

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου,οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αετού ενημερώθηκαν σχετικά με το σύγχρονο αυτό φαινόμενο κι έγινε συζήτηση για τα διάφορα είδη βίας που υπάρχουν, καθώς και για τις δικές τους εμπειρίες γύρω από το σχολικό εκφοβισμό . Συζήτησαν ακόμη για τις αιτίες πρόκλησης, τις επιπτώσεις  και πιθανούς τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης.

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν πρόληψη και η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας ,σε ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους ερευνητές της παιδικής ψυχολογίας, εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς η αύξηση της σωματικής και λεκτικής βίας στον σχολικό χώρο παρουσιάζει αυξανόμενα κρούσματα  που αποτελούν εστία προβληματισμού.

Συμμετοχή του Δ.Σ. Αετού στη δράση δημιουργικής γραφής του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης«Το μουσείο έχει (τη δική σου) ιστορία!»

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου μας,

Μπασούρη Βιολέτα, Πέντου Φανή, Ρόμπη Όλγα Μαρία και Τσαχειρίδου Ναυσικά ,οι οποίες με την άριστη καθοδήγηση και τη συμβολή της καθηγήτριας Αγγλικών κ. Κέλλυ Πιλαλίδου, συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα δράση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης,«Το μουσείο έχει (τη δική σου) ιστορία!» ,γράφοντας δύο εξαιρετικά κείμενα με έμπνευση  τα οποία  αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, δάσκαλοι και μαθητές να αναζητούν,να οραματίζονται και να ελπίζουν.
Μεγάλα  μπράβο και θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες!!!!

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΟΛΙΔΗΣ