ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το Σχολείο μας ιδρύθηκε τον Μάιο 1998, με την επωνυμία 3/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων για αυτιστικά παιδιά, μετά από προσπάθειες γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Η λειτουργία του ξεκίνησε με την έναρξη του σχολικού έτους 1998-1999 και το 1ο έτος της λειτουργίας του φιλοξενήθηκε από το ΚΗΦΑΠ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» στην οδό Βύρωνος και Μαρκορά στο κέντρο των Χανίων. Το σχολικό έτος 1999-2000 μεταστεγάστηκε στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Χωρδακίου. Από το 2006 στεγάζεται σε κτήριο που ανήκει στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων στη Γερασίμου Σφακιωτάκη 5, περιοχή Αγ. Ιωάννη Χανίων.
Τον Αύγουστο του 2018 μετά από εισήγηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Εμμανουήλ Μηλιαράκη και παράλληλης εισήγησης της αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Χανίων κ. Ελένης Βόκα, προάχθηκε σε τετραθέσιο.
Το σχολικό έτος 2019-2020 φοιτούν στο Σχολείο μας 18 μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 6-12 ετών. Οι μαθητές είναι κατανεμημένοι σε 7 βαθμίδες και η εκπαίδευσή τους πραγματοποιείται με προγράμματα σε εξατομικευμένη και μικροομαδική βάση. Περισσότερες πληροφορίες για το ωρολόγιο πρόγραμμα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Σχολείο μας, δίνονται στη σελίδα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το σχολικό έτος 2021-22 φοιτούν 21 μαθητές.Οι μαθητές είναι κατανεμημένοι σε 7 βαθμίδες και η εκπαίδευσή τους πραγματοποιείται με προγράμματα σε εξατομικευμένη και μικροομαδική βάση.