Δημοσιογραφική Ομάδα
2023-2024-2025
Στη Δημοσιογραφική μας ομάδα ανήκουν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Γ΄ τάξης.
Κομοτη-Νέα: Η πρώτη μας εφημερίδα
Τα νέα μας δημοσιεύτηκαν και στην διασχολική εφημερίδα των Γυμνασίων Ιεράπετρας με τα οποία συνεργαζόμαστε. Δείτε τη συμμετοχή μας εδώ.
Ακολουθεί η πρώτη μας συνέντευξη! Μια μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου που είναι μέλος της Δημοσιογραφικής μας ομάδας, παίρνει συνέντευξη από τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου μας.
Επιπλέον, για τρίτη χρονιά τα τρία Γυμνάσια της Ιεράπετρας συνεργάζονται με σκοπό τη διάχυση των καλών πρακτικών των εκπαιδευτικών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η κριτική σκέψη. Για το σχολικό έτος 2023-24, βασικός στόχος είναι η δημιουργία δικτύων εκτός του Νομού Λασιθίου, ακόμα και εκτός Περιφέρειας Κρήτης. Ως εκ τούτου, αναμένονται συνεργασίες με τα Γυμνάσια στις περιοχές του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Κάσου.
Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των σχολικών μονάδων, της ενίσχυσης της συνεργασίας και της πρωτοβουλίας για διαμόρφωση σχολικών δικτύων θα συνεργαστεί και θα συμμετέχει ενεργά και το 5Ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής στο σχολικό δίκτυο,
Το σχολικό έτος 2024-25, η δημοσιογραφική μας ομάδα συνεχίζει να εργάζεται…
Εδώ θα βρείτε το 7ο τεύχος της διασχολικής εφημερίδας: “ΓυρνάΜε τη Σελίδα”.
Δείτε στη σελίδα 13 το άρθρο του δημοσιογράφου μας, Ραφαήλ Πανταζή!

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ακούσετε μία συνέντευξη του κ. Πανταζή από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.
Επιπλέον, ένας μαθητής και μία μαθήτρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, έγραψαν άρθρο αναφορικά με την συμμετοχή τους σε ένα Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του σχολείου, Κομοτη-Νέα!
Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ.
Μέσω του Δικτύου “ΓυρνάΜε Σελίδα”, το σχολείο μας συμετείχε στον διαγωνισμό Bravo Schools.
Εδώ θα βρείτε το 9ο τεύχος της εφημερίδας του Δικτύου μας.
–2022-2023–
Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον. Συμμετοχή στο Δίκτυο σχολείων με θέμα: “Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου”
Στα πλαίσια δράσεων της δημοσιογραφικής ομάδας της Γ΄ Γυμνασίου του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής, “Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, συμμετείχαμε στο Δίκτυο και ειδικότερα ασχοληθήκαμε με την θεματική:
“Τοπική ιδιομορφία: φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον“.
Μπορείτε να δείτε τις περιλήψεις όλων των παρουσιάσεων/συμμετοχών, και των δικών μας, εδώ.
Σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής, παρουσιάσαμε εργασία με θέμα:
“Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα ποτάμι…” .










