Περιβαλλοντικά
–2024-2025–
Περιβαλλοντικό διασχολικό Πρόγραμμα: Τα πεντάρια της Α.Μ.Θ..”Χαίρομαι τη Φύση!”
Τα πέμπτα Γυμνάσια της Περιφέρειάς Α. Μ. Θ. επισκέφτηκαν την Riverland, στους Τοξότες Ξάνθης και χάρηκαν την ομορφιά της φύσης! Δείτε παρακάτω, πώς.
Επιπλέον, ένας μαθητής και μία μαθήτρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, έγραψαν άρθρο εμπνεόμενοι από την εμπειρία τους αυτή, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του σχολείου, Κομοτη-Νέα!
Μπορείτε να τα δείτε εδώ.
–2022-2023–
Το 5o Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, δήλωσε συμμετοχή στην Μαθητική Υβριδική Ημερίδα με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», συμμετέχοντας έτσι στο ομώνυμο Δίκτυο Σχολείων η δημιουργία του οποίου έγινε με πρωτοβουλία του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών (πρ. 11/6.10.22).
Στα πλαίσια δράσεων της ομάδας της Γ΄ Γυμνασίου «Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» στη θεματική: “Τοπική ιδιομορφία: φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον”, ετοιμάσαμε ένα βιντεάκι με θέμα: “Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα ποτάμι…”.
Κάντε κλικ στην εικόνα να δείτε το βίντεο στο κανάλι μου στο youtube!
–2020-2021–
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – “Journalists for the Environment”
Στο νεοσύστατο 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ανέλαβα Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα:
« Όλη η πλάση συστενάζει και συνωδίνει” (Ρω 8,22). Αφουγκράζομαι το στεναγμό της φύσης ».
Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Α΄Γυμνασίου
Το υλικό του προγράμματος αναρτάται στην η-τάξη της υπεύθυνης καθηγήτριας προκειμένου να το συμβουλεύονται οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτό και αποτελούν την δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου.
“Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”
Επιπλέον, στα πλάσια του Περιβαλλοντικού μας προγράμματος, παίρνουμε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό (YRE Internatinal Competition. Category: Photo Reportage of 3-5 photos) φωτογραφίας, με ένα φωτορεπορτάζ 5 φωτογραφιών, με θέμα το Περιβάλλον.
«Earth alert! What is supposed to protect us, seems to threaten our home, the earth!»
Δείτε το φωτορεπορτάζ μας, παρακάτω:
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα:
«”Ὅλη η πλάση συστενάζει και συνωδίνει” (Ρω 8,22). Αφουγκράζομαι το στεναγμό της φύσης».
Επισκεφτήκαμε ποτάμια της περιοχής μας που στενάζουν κάτω από το βάρος της ανθρώπινης αδιαφορίας… Οι δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον ανέδειξαν το πρόβλημα με τον δικό τους τρόπο. Κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για να δείτε πώς…




