Blogάκι για τους μαθητές της τάξης μου

Το ιστολόγιο www.littlemountain.eu έχει ως βασικό στόχο την ανάρτηση υλικού του μαθήματος μετά από κάθε διδασκαλία. Οι μαθητές μετά το μάθημα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν και να γράφουν τις εντυπώσεις και τις προτάσεις τους για επέκταση του μαθήματος. Η ιστοσελίδα της τάξης μας δίνει την ευκαιρία ανάρτησης υλικού που δεν παρουσιάστηκε στην τάξη λόγω έλλειψης χρόνου. (περισσότερα…)

Η ζωή στην έρημο με e-παρουσίαση “Prezi”

images

Το Prezi είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων που δεν περιλαμβάνει τυπικές διαφάνειες αλλά αποτελείται από μια τεράστια επιφάνεια εργασίας πάνω στην οποία τοποθετούμε το περιεχόμενο που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Δίνει λοιπόν τη δυνατότητα δημιουργίας εντυπωσιακών και εναλλακτικών παρουσιάσεων με πολλές δυνατότητες και φυσικά πάντα με τη δυνατότητα για συνεργασία με τους μαθητές ή τους εκπαιδευόμενους. (περισσότερα…)

“ΖΩΑ”- Φυσική Στ’ με Kidspiration

Σπονδυλωτά Κατηγορίες

To λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης “Kidspiration” ανήκει στα περιβάλλοντα ποιοτικής μοντελοποίησης τα οποία «αναπαριστούν γνώσεις που δεν είναι δυνατόν να εκφραστούν με μετρήσιμο τρόπο» (Κόμης & Ράπτης, 2002). Η εννοιολογική χαρτογράφηση στην παρούσα δραστηριότητα  αναπαριστά  τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις έννοιες που δομούν ένα συγκεκριμένο θέμα. (περισσότερα…)

Ψηφιακό Λεύκωμα με το εκπαιδευτικό εργαλείο “issuu”

ΑΣΔΦ

Το μέλλον της εκπαίδευσης βρίσκεται στο διαδίκτυο. Εντούτοις ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες του διαδικτύου επικεντρώνονται σε αυτήν, βοηθώντας τους αρχάριους χρήστες ακόμα και τους μικρούς μαθητές να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό. Το issuu είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) που δίνει τη δυνατότητα δημοσίευσης και διαμοιράσματος χρήσιμων πληροφοριών.  Στην παρούσα δραστηριότητα παρουσίαζεται ένα ψηφιακό λεύκωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και πληροφορίες για την Ευρώπη που έρχονται να εμπλουτίσουν το σχολικό εγχειρίδιο. (περισσότερα…)

Ψηφιακό αστείο παραμυθάκι με Storybird!

asw

Σας παρουσιάζουμε ένα ψηφιακό αστείο παραμύθι για το μάθημα της φυσικής στα πλαισια της 5ης ενότητας με τίτλο «Ζώα»! Το παραμύθι δημιουργήθηκε με το εκπαιδευτικό εργαλείο δημιουργίας καλλιτεχνικών ιστοριών «Storybird» με το οποίο καλλιεργείται η γραπτή έκφραση των παιιδών καθώς χρησιμοποιούν έτοιμες εικόνες και συνθέτουν μια ιστορία. Το εκπαιδευτικο αυτό εργαλείο εμπνέει ακόμα και τους πιο απρόθυμους συγγραφείς καθώς τους παρέχει έτοιμη εικονογράφηση για να φτιάξουν τις ιστορίες τους! (περισσότερα…)

Ιστοεξερεύνηση στην Ιστορία Στ’ “Η Φιλική Εταιρία”

asd

Η ιστοεξερεύνηση είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα, που εντάσσεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα, κατά την οποία “οι περισσότερες ή και όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την επίλυση ενός προβλήματος ή για τη σύνθεση μιας γνωστικής ενότητας, προέρχονται από το διαδίκτυο…” (Ορισμός του Bernie Dodge εισηγητή του όρου WebQuest) (περισσότερα…)