Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Γυμνάσιο Νέας Τρίγλιας http://gym-n-trigl.chal.sch.gr/autosch/joomla15/

Ο Δικτυακός τόπος του Γυμνασίου Νέας Τρίγλιας (βλ. επίσης και το blog https://blogs.sch.gr/gymntrig/ ) περιλαμβάνει υλικό από δράσεις των μαθητών, προτεινόμενες δραστηριότητες από τους εκπαιδευτικούς, ανακοινώσεις, κλπ.

 

μικρό-κοσμος http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/gr-index.htm

Ο δικτυακός τόπος “μικρό-κοσμος” αφορά στις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της επιστημονικής / εκπαιδευτικής ομάδας του καθηγητή Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη και των Συνεργατών του, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου / Τομέα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, λειτουργεί δε υποστηρικτικά του ερευνητικού, εκπαιδευτικού και παιδευτικού ρόλου του Εργαστηρίου.

Ειδικότερο ενδιαφέρον για τους μαθητές του Γυμνασίου παρουσιάζουν οι παρακάτω ιστοσελίδες του δικτυακού τόπου:

 

ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ http://www.polkarag.gr/

Ο δικτυακός τόπος «ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» έχει δημιουργηθεί από τον Σχολικό Σύμβουλο Χαλκιδικής, κ. Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη, και περιλαμβάνει ενδιαφέρον υλικό (π.χ. ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια) για τη Φυσική Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Προσομοιώσεις Φυσικής http://users.sch.gr/lefgeo/autosch/joomla15/

 

Ο δικτυακός τόπος «Προσομοιώσεις Φυσικής» έχει δημιουργηθεί από τον Γεωλόγο κ. Λευτέρη Παπαδόπουλο και περιλαμβάνει applets και υλικό σημειώσεων  χρήσιμα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι ενδιαφέρον πως ό,τι βλέπετε (κινήσεις γραφικά κτλ) είναι αποτέλεσμα κώδικα και μόνο, βασισμένο σε μαθηματικά και φυσική.