Ιστορικό

Kατηγορίες

Φεβρουάριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

RSS

27 Φεβρουαρίου 2011 από

Τι είναι το RSS;

Το RSS (Really Simple Syndication, μτφ. Πραγματικά Απλή Αναδημοσίευση) είναι ένα XML format ειδικά σχεδιασμένο για διαμοίραση δικτυακού περιεχομένου, όπως ειδήσεις. Το RSS είναι ένας εύκολος τρόπος για εσάς να μένετε ενημερωμένοι από τις ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν. Αντί να πρέπει να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες για να διαπιστώσετε εάν έχει ενημερωθεί το περιεχόμενό τους, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το RSS και να σας ειδοποιεί κάθε φορά που τα αγαπημένα σας sites έχουν κάτι καινούριο.

Πώς χρησιμοποιείται το RSS;

Σε γενικές γραμμές, το μόνο που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία RSS, είναι ένα πρόγραμα News Reader (μτφ. Αναγνώστης Νέων) το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το Internet δωρεάν. Στο πρόγραμμα αυτό θα επιλέξετε ποια από τα “κανάλια” νέων που διαθέτει η κάθε ιστοσελίδα σας ενδιαφέρουν και το πρόγραμμα θα αναλάβει να σας κρατά ενήμερους για τις ανανεώσεις, όταν αυτές συμβαίνουν.

Πού μπορώ να βρω έναν News Reader;

Οι περισσότεροι news readers είναι διαθέσιμοι δωρεάν από το Internet και μπορείτε να βρείτε εκδόσεις για κάθε λειτουργικό σύστημα. Μερικοί που γνωρίζουμε εμείς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι εξής:

Για Windows
RssReader : http://www.rssreader.com/
SharpReader : http://www.sharpreader.net/
FeedDemon : http://www.bradsoft.com/feeddemon/
Awasu : http://www.awasu.com/index.php

Για MacOS X
NetNewsWire : http://ranchero.com/netnewswire/
AmphetaDesk : http://www.disobey.com/amphetadesk/

Για Linux
Straw : http://www.nongnu.org/straw/

* Υπάρχει και ο Mozilla Thunderbird, μία πανίσχυρη και δωρεάν εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχει δυνατότητες news reader. Το Thunderbird διατίθεται και σε ελληνική έκδοση και μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση : http://www.mozilla.com/thunderbird/

Κατηγορία Διαδίκτυο, Τεχνικά Θέματα | 2 Σχόλια »



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *