ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

gcompris

 

Το GCompris είναι λογισμικό υψηλής εκπαιδευτικής ποιότητας και αποτελείται από δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών.

Μερικές δραστηριότητες έχουν παιγνιώδη προσανατολισμό, παρόλα αυτά όμως διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

 

sebran

 

Το Sebran’s ABC με τις πολύχρωμες εικόνες του, την ευχάριστη μουσική και τα εύκολα παιχνίδια, διδάσκει στους μαθητές γράμματα, αριθμούς, απλές μαθηματικές πράξεις, καθώς και βασικά στοιχεία της ανάγνωσης. Το πρόγραμμα διατίθεται εντελώς δωρεάν και υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα, αρκεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης να επιλέξετε τη “Greek” για να δημιουργηθεί το Ελληνικό μενού.

 

jele

Το Jele είναι ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών / ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βάση την ύλη του δημοτικού σχολείου που βοηθάει στον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση της διαδικασίας μάθησης, μέσω ενός περιβάλλοντος προσεκτικά μελετημένου για παιδιά. Απευθύνεται σε μαθητές της Α’ τάξης, Β’ τάξης και Γ’ τάξη του Δημοτικού. Οι συντελεστές του έχουν δημιουργήσει πάνω από 700 δραστηριότητεςκαι  παιχνίδια για τις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

tux paint

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12 (για παράδειγμα, παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού). Το Tux Paint χρησιμοποιείται από μαθητές σχολείων σε όλο τον κόσμο για να αποκτήσουν ικανότητες στην ψηφιακή σχεδίαση. Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους.

 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό Α’Βάθμιας

        Στον παρόντα δικτυακό χώρο παρέχεται σε online μορφή το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό λογισμικό για την Α’Βάθμια & Β’Βάθμια εκπαίδευση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα του λειτουργικού σας συστήματος και του φυλλομετρητή που διαθέτει ο Η/Υ σας.

 

mybluerobot

Το mybluerobot δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει ένα avatar ( γραφική απεικόνιση χρήστη).

     

 

 

 

 

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ  

Διάφορες  εικόνες έτοιμες για χρωματισμό για τους μικρούς μαθητές. 

GOOGLE EARTH  

Περιήγηση με την πιο λεπτομερή υδρόγειος στον κόσμο.