Ιστολόγιο

Χαρίκλεια Ζηνά – Φυσικός

Αρχική » Astro-pi Mission Zero ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Astro-pi Mission Zero ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Astro Pi Mission Zero key visual

Την Παρασκευή 23  και την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου Κεραμωτής εργάστηκαν στην αίθουσα της Πληροφορικής και ο καθένας και η καθεμία έγραψε τον δικό του/της κώδικα που θα «τρέξει» στον μικροϋπολογιστή astro-pi  στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το project περιλαμβάνει ένα απλό πρόγραμμα το οποίο λαμβάνει μια ανάγνωση από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας σε έναν υπολογιστή Astro Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS – International Space Station) το οποίο χρησιμοποιείται για να οριστεί το χρώμα φόντου σε μια εξατομικευμένη εικόνα ώστε οι αστροναύτες να δουν καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες .

AstroPi Astro Pi Mission Zero code running on the International Space Station pillarsSTS 133 International Space Station after undocking 5

 

Αναμένεται το «τρέξιμο» των προγραμμάτων τον Μάιο! Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα τον Ιούνιο.

   To Σχολικό Πρόγραμμα διοργανώνει και φέτος ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πόρων Εκπαίδευσης για το Διάστημα στην Ελλάδα (European Space Education Resource Office – ESERO Greece), με θέμα το Διάστημα και τις Επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Εντάσσεται στις βιωματικές δραστηριότητες STEAM/STEM και προάγει την καλλιέργεια μιας κουλτούρας καινοτομίας στην εκπαιδευτική κοινότητα με κύριο στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής και κριτικής σκέψης των μαθητών/-τριών.

Το πρόγραμμα οργάνωσαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί:

Χαρίκλεια Ζηνά – Φυσικός,  Αναστασία Καρρά – Χημικός

Σύνδεσμοι:  https://astro-pi.org/mission-zero/ 

https://esero.gr/

Στιγμιότυπα της Δράσης

 

εικόνα Viber 2024 02 23 17 12 56 818 εικόνα Viber 2024 02 23 17 12 08 279εικόνα Viber 2024 02 23 17 12 07 056

 

 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΖΗΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

2 Replies to “Astro-pi Mission Zero ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ”

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση