Αρχική » ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΎ » Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού

Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού

Ο προγραμματισμός βοηθά στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων του ανθρώπου.
Οι γλώσσες προγραμματισμού χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία του ανθρώπου με τη μηχανή και την τεχνολογία. Την τεχνολογία που βρίσκεται παντού γύρω μας —στα έξυπνα τηλέφωνα, στους υπολογιστές, στα οχήματα, παντού!

Ο προγραμματισμός συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη πολυεπιστημονικών ικανοτήτων, όπως η υπολογιστική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η ομαδική εργασία, δεξιότητες απαραίτητες για όλα τα επαγγέλματα του 21ου αιώνα.

Η κωδικοποίηση είναι μια περιζήτητη δεξιότητα σε όλους σχεδόν τους κλάδους, όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας. Τα παιδιά που γνωρίζουν πώς να προγραμματίζουν, που κατανοούν πώς λειτουργεί η τεχνολογία, έχουν κάποιο πλεονέκτημα, ανεξάρτητα από την επαγγελματική πορεία που επιλέγουν τελικά.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού προσφέρει σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη τη δυνατότητα να ανακαλύψει τον προγραμματισμό και να διασκεδάσει με αυτόν. Στόχος είναι κάθε άνθρωπος, και ειδικά τα παιδιά να μάθουν προγραμματισμό για να μπορέσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους (codeweek.eu).

Στο σχολείο μας οι μικρότερες τάξεις συμμετείχαν στην εκδήλωση codeweek 2021 παίζοντας παιχνίδια ρόλων (προγραμματιστές- ρομπότ) όπου οι προγραμματιστές έδιναν οδηγίες- εντολές στα ρομπότ για τις διαδρομές που έπρεπε να ακολουθήσουν ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι μεγαλύτερες τάξεις ανέλαβαν το ρόλο του προγραμματιστή δημιουργώντας κώδικες με το εκπαιδευτικό λογισμικό scratch.

Ώρα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση