Το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας που αφορά στην παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο πλαίσιο του European School Radio …ξεκίνησε. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν το πολύ 30 μαθητές. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει σε δύο φάσεις (Φάση Α και Φάση Β).

Στην Α φάση μπορούν να συμμετέχουν μόνο μαθητές της Β Τάξης που θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν ΑΤΟΜΙΚΑ την παρακάτω αποστολή μέχρι τη Δευτέρα 13 Οκτ 2014.

Στη Β Φάση, θα γίνει ανοικτή πρόσκληση για τη συμπλήρωση των θέσεων που δεν έχουν καλυφθεί από την Α Φάση.. Η επιλογή των μαθητών/τριων της Β Φάσης θα γίνει με ΚΛΗΡΩΣΗ.

Σε κάθε περίπτωση η οριστικοποίηση συμμετοχής ενός μαθητή/τριας στην παιδαγωγική ομάδα του RadioViral θα γίνει μετά την προσκόμιση σχετικής ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΟΝΕΑ που θα κοινοποιηθεί αργότερα.

Οι Υπεύθυνοι  καθηγητές του προγράμματος
Βαγενά Σοφία (Καλλιτεχνικών) & Χριστακούδης Χρήστος (Πληροφορικής)

Δείτε στη συνέχεια την πρώτη αποστολή για τους μαθητές της Β Τάξης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ για Β Τάξη (όποιος/α την ολοκληρώνει εντάσσεται -κατά προτεραιότητα- στην ομάδα)

  • συμπλήρωση της @-φόρμας δηλώνοντας τίτλο και θεματολογία εκπομπής.
  • κατάθεση αρχείου ήχου σε μορφή mp3 που διαρκεί το πολύ 30 δευτερόλεπτα και μπορεί να περιέχει και μουσική ή μόνο λόγο. Στο σύντομο αυτό αρχείο ήχου πρέπει να ακούγεται η φράση European School Radio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο και προτείνεται να χρησιμοποιηθούν κάποιες από τις λέξεις-κλειδιά  όπως: δημιουργία, ψυχαγωγία, γνώση ή οτιδήποτε άλλο είναι για εσάς το ραδιόφωνό μας (μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χιουμοριστικό σποτάκι ή να παραφράσετε ένα που υπάρχει ήδη). Το σποτάκι πρέπει να δημιουργηθεί μέσω της εφαρμογής audacity. Κατεβάστε την εφαρμογή audacity από εδώ  ενώ για τη ρύθμισή της ώστε να εξάγει mp3 αρχεία ήχου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες  εδώ.
  • Προσοχή:
    Το σποτάκι παραδίδεται ΑΤΟΜΙΚΑ αλλά μπορεί να περιέχει και φωνές συμμαθητών/τριών που έχουν βοηθήσει στη δημιουργία του. Κάθε μαθητής δηλαδή παραδίδει ξεχωριστό αρχείο ήχου…