Οι Pink Floyd έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους. Το 1973 γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία με το δίσκο The Dark Side of the Moon

Κι εμείς μαζί τους, όταν η μουσική μας κάνει τόσο παρανοϊκά ευτυχισμένους, χαζεύοντας το φεγγάρι , ταξιδεύαμε, κάναμε όνειρα και  στα αυτιά μας  ακούγαμε τον ήχο του “Brain Damage” και του “Eclipse”. Eίναι όμορφα στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.  Αυτή η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ήταν το καταφύγιο, ο παράδεισος των σκέψεών μας.


..And if the clouds bursts, thunder in your ear
You shout and no one seems to hear
And if the band you’re in starts playing different tunes
I’ll see you on the Dark Side of the Moon..

ή

Everyone you fight
All that is now
All that is gone
All that’s to come
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.

“There is no dark side of the moon really. Matter of fact it’s all dark.”

Όμως αυτή τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, “φώτισε” για πρώτη φορά ο φακός σκάφους της NASA. Η αθέατη πλευρά της Σελήνης καταγράφηκε σε βίντεο, διάρκειας μισού λεπτού.

Ένα από τα δίδυμα σκάφη GRAIL που τέθηκαν πρόσφατα σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι μετέδωσαν το πρώτο στα χρονικά βίντεο από την αθέατη πλευρά της Σελήνης.Το βίντεο που δημοσιοποίησε η NASA, προέρχεται από την κάμερα που έχει εγκατασταθεί σε ένα από τα δίδυμα  σκάφη GRAIL, των οποίων η πρωτεύουσα αποστολή είναι να χαρτογραφήσουν το σεληνιακό βαρυτικό πεδίο. Πρόκειται για ένα video 30 δευτερολέπτων που ξεκινάει από τη βόρεια πλευρά της Σελήνης και καταλήγει στο νότιο ημισφαίριο. Χαρακτηριστικός είναι ο μεγάλος αριθμός των κρατήρων που βρίσκονται στη νότια πλευρά του φεγγαριού! Όπως εξηγεί η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της, ο λόγος που δεν βλέπουμε ποτέ τη μία πλευρά της Σελήνης είναι ότι η περίοδος περιστροφής της γύρω από τον άξονά της είναι ίση με την περίοδο περιφοράς της γύρω από τη Γη.

Άραγε σε πόσα ακόμη όνειρά μας  θα  “εισβάλλει”  η τεχνολογία και θα μας τα ανατρέψει.