Είμαι ό,τι τρώω

Διατροφή Δεν υπάρχουν σχόλια »

Είμαι ό,τι τρώω

Το βιβλίο των θεών

Εκπαίδευση Δεν υπάρχουν σχόλια »

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Δάσκαλος ή Εκπαιδευτικός;

Σκέψεις Δεν υπάρχουν σχόλια »

Πολλές φορές τις τελευταίες μέρες επιστρέφω  νοερά στην τάξη και οι σκέψεις θολώνουν το μυαλό μου. Ένα ακόμη κεφάλαιο της ζωής μου κλείνει. Σαν χθες ξεκίνησε και όμως γρήγορα τελείωσε. Ταξιδεύω στα περασμένα και ψάχνω να βρω πώς ξεκίνησαν όλα. Πίσω από τα γεγονότα υπάρχουν άνθρωποι που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια.
Κεφαλαιώδη σημασία στην αγωγή και μόρφωση του ανθρώπου έχει η θέση και το έργο του δασκάλου. Ο δάσκαλος πάντοτε υπήρξε ο στυλοβάτης της πνευματικής και πολιτιστικής προόδου κάθε κοινωνίας και ο ακρογωνιαίος λίθος της προσωπικής ευτυχίας κάθε ανθρώπου. Ο Μέγας Αλέξανδρος εξέφρασε τη γνώμη αυτή όταν είπε ότι στους φυσικούς του γονείς οφείλει απλώς το ζειν ενώ στους δασκάλους του το ευ ζειν.
Ο δάσκαλος καλείται  να παίξει ένα πολύπλευρο ρόλο. Το ρόλο του «ειδικού», του «παιδαγωγού», του «κοινωνικού λειτουργού», του «οργανωτή των διαδικασιών της διδασκαλίας και της μάθησης», του «επιτηρητή», του «συμβούλου», του «ατόμου που αποτελεί πρότυπο», του «ατόμου που προσφέρει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης στους μαθητές» καθώς και του ατόμου που μεταβάλλει την κοινωνία.
Δάσκαλος δεν είναι εκείνος που μαθαίνει στα παιδιά  τα σχολικά «γράμματα».
Θεωρώ ότι ο δάσκαλος έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει τους μαθητές να λάβουν την πρωτοβουλία να μάθουν, εξάπτει το ενδιαφέρον και εμπνέει τους μαθητές του πέρα και έξω από το μάθημα σε συνάφεια με τη ζωή, με αξίες και ιδανικά και που δεν λείπουν ποτέ από το μάθημά του.
Αντίθετα, ο εκπαιδευτικός απλώς ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις, διαχειρίζεται την καθημερινότητα, συντηρεί και θρέφει μετριότητα. Περιορίζεται στην απλή μετάδοση εξωτερικών και επιδερμικών γνώσεων.
Πολλές φορές ο δάσκαλος, που επένδυσε μια ολάκερη ζωή στα όνειρα των μαθητών του, που έκανε πολυμέτωπο αγώνα αθόρυβα για να χτίσει ανθρώπους με ήθος και προσωπικότητα και για να υπερασπιστεί αρχές και αξίες,  παραμένει άγνωστος,  ενώ ο εκπαιδευτικός που αγωνίστηκε επίμονα και περίτεχνα για να χτίσει το είδωλό του, πασίγνωστος.
Δεν είναι μόνο ένας ο δάσκαλος που συναντάμε στη ζωή μας, αλλά πολλοί εκείνοι οι δάσκαλοι που μας καθορίζουν. Κανείς δεν έχει μόνο έναν, όπως ποτέ δε μαθαίνουμε μόνο από ένα σχολείο.
Γνώρισα δασκάλους αδιάφορους, αλλά ευτύχησα και να έχω δασκάλους ανθρώπους που σηψάδεψαν τη ζωή μου.
Θεωρώ την προσφώνηση «δάσκαλε» ως τον πιο τιμητικό τίτλο και πάντοτε την χρησιμοποιώ όταν αναφέρομαι σε αυτούς.
Ακολουθούσα πάντα με πίστη τα βήματα του δασκάλου μου, μέχρι που μια ημέρα τον έχασα. Αισθάνθηκα την απελπισία και σκέφτηκα ότι χάθηκα στα βήματά μου, αλλά όχι. Αντί της ακολουθίας των βημάτων του δασκάλου μου ακολουθούσα τις διδασκαλίες του και έτσι βρήκα τα βήματά μου και περπάτησα πάλι σύμφωνα με τα βήματα του δασκάλου μου, μαζί με το δάσκαλό μου.

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης

Ταξίδια Δεν υπάρχουν σχόλια »

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

http://perierga.gr

Google Drive με 5GB για όλους στο «σύννεφο»

Τεχνολογία Δεν υπάρχουν σχόλια »

Άμεσα εκτιμάται ότι θα κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση το Google Drive, μια υπηρεσία ασφαλούς φιλοξενίας, συγχρονισμού και διαμοιρασμού αρχείων στο λεγόμενο «σύννεφο». Η Google φέρεται να είναι έτοιμη να προσφέρει 5GB αποθηκευτικό χώρο στους χρήστες, σε μια προσπάθεια να πάρει τη θέση που κατέχει σήμερα το Dropbox. Το Dropbox εξυπηρετεί περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίους μόλις το 4% πληρώνει για 50GB, 100GB ή ομαδικό λογαριασμό.

Η Google πρόκειται να λανσάρει την υπηρεσία Google Drive, με την οποία θα προσφέρει δωρεάν 5GB αποθευτικού χώρου στους διακομιστές της. Όπως σε όλες τις υπηρεσίες cloud storage, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο από προσωπικούς, φορητούς υπολογιστές, smartphone ή tablet. Η Google θα αναλαμβάνει να συγχρονίζει τα αρχεία ανεξάρτητα από το που έγινε οποιαδήποτε επέμβαση (δηλαδή, θα παραμένουν συγχρονισμένα, υπό την προφανή προϋπόθεση της σύνδεσης στο Διαδίκτυο). Ευαίσθητο θέμα στις υπηρεσίες cloud storage παραμένει η ασφάλεια των αρχείων. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται αρχεία, με διάφορους τρόπους (όπως με link γνωστό μεταξύ δύο μερών)

Προς το παρόν, έχει γίνει γνωστό ότι η Google θα διαθέσει 5GB, χώρο υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα 2GB που προσφέρει το Dropbox, πολύ μικρότερο όμως από τα 25GB που δίνει η Microsoft με το Skydrive.

Το μοντέλο που θεωρείται ότι θα ακολουθήσει η Google δεν θα διαφέρει από αυτό των ανταγωνιστών στον τομέα του λεγόμενου cloud storage (χώρος αποθήκευσης στο «σύννεφο»). Όσοι χρειάζονται περισσότερα από 5GB, θα καλούνται να αναβαθμίσουν την συνδρομή τους έναντι ετήσιας συνδρομής.

Επίσης, θεωρείται βέβαιο ότι η Google θα διαθέσει app για smartphone με Android αλλά και iOS, και μάλιστα με δυνατότητα επεξεργασίας κειμένου (όχι όμως spreadsheet).

In.gr Τεχνολογία

Τρισδάστατα βιβλία

Εκπαίδευση Δεν υπάρχουν σχόλια »

Το χρονολόγιο της δραχμής

Γενικά Δεν υπάρχουν σχόλια »

Η ξηρασία «αρχή του τέλους» για τον πολιτισμό των Μάγια

Περιβάλλον Δεν υπάρχουν σχόλια »

Ακόμα και μια μέτρια μείωση των βροχών ήταν αρκετή για να καταρρεύσει ο πολιτισμός των Μάγια λόγω ξηρασίας.

Ο πολιτισμός των Μάγια στην Κεντρική Αμερική άρχισε να αποσυντίθεται πιθανότατα, όταν μειώθηκαν σταδιακά οι βροχές που έπεφταν και εμφανίστηκε ξηρασία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Μεξικανών και Βρετανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρτίν Μεντίνα-Ελιζάλδε του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών στο Γιουκατάν του Μεξικού και τον παλαιοκλιματολόγο Εέλκο Ρόλινγκ του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμούν ότι ακόμα και μέτριες μειώσεις στις βροχοπτώσεις και στις τροπικές καταιγίδες, της τάξης του 25% έως 40% ετησίως, ήσαν αρκετές για να αποδιοργανώσουν σταδιακά τον κλασικό πολιτισμό των Μάγια, καθώς το διαθέσιμο νερό ήταν όλο και λιγότερο, ιδίως τα καλοκαίρια, ώσπου αυτός εξαφανίστηκε μεταξύ του 800 και του 950 μ.Χ.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αποκριάτικη κατασκευή

Εκπαίδευση Δεν υπάρχουν σχόλια »

Μια πολύ ωραία κατασκευή για τις Αποκριές είναι ο κλόουν.
Τι θα χρειαστείτε!
Μπαλόνια πολύχρωμα.
Πολύχρωμα χαρτόνια κάνσον
Ταινία διπλής όψεως και συρραπτικό.
Μπορείτε να δείτε εδώ το πατρόν και το τελικό αποτέλεσμα.

Tο ταξίδι του Σταγονούλη

Εκπαίδευση Δεν υπάρχουν σχόλια »

 

 Καταγραφή

© 2022 Scientia est potentia.
   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
RSS άρθρων RSS Σχολίων Σύνδεση