Δημιουργώντας μια εφαρμογή για Adroid κινητά με το AppInventor


appinventor1Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο διδακτικό εγχειρίδιο Εφαρμογές Πληροφορικής, στο Κεφάλαιο 7 “Υλοποίηση Εφαρμογών σε Προγραμματιστικά περιβάλλοντα” και ειδικότερα, στη Διδακτική Ενότητα 7.1 “Προγραμματισμός Εφαρμογών για Φορητές Συσκευές” (σελ. 55-65), δημιουργήθηκε η εφαρμογή MyFisrtApp.apk για κινητά με Λειτουργικό Σύστημα Adroid, με τη χρήση του AppInventorενός ελεύθερου, διαδικτυακού, οπτικού, προγραμματιστικού περιβάλλοντος.

Στην εικόνα στα αριστερά φαίνεται, σε περιβάλλον emulator, η αρχική οθόνη της πρώτης μας εφαρμογής για κινητά, όπως αυτή δημιουργήθηκε σύμφωνα με το σχολικό εγχειρίδιο.

Μπορείτε να κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε και να εξερευνήσετε την  εφαρμογή MyFisrtApp.apk.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια παρόμοια εφαρμογή (ακολουθώντας τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο διδακτικό εγχειρίδιο), να τροποποιήσετε και εμπλουτίσετε  την εφαρμογή υλοποιώντας τις προτάσεις που υπάρχουν στο διδακτικό εγχειρίδιο (σελ. 64).

Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε μια δική σας εφαρμογή ακολουθώντας tutorials που θα βρείτε στο δικτυακό τόπο του AppInventor.


Για να κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή MyFisrtApp.apk ακουλουθείστε τα παρακάτω βήματα :

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή MyFirstApp.APK στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ.
  2. Αντιγράψτε το  MyFirstApp.APK αρχείο στην memory card του κινητού Adroid και τοποθετήστε την memory card στο κινητό.
  3. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την Apps Installer εφαρμογή από το Android Market. (Συγκεκριμένα εγκαταστήστε στο κινητό σας το APK Installer από το Google Play)
  4. Όταν εγκατασταθεί η Apps Installer εφαρμογή, θα σας δείξει όλα τα APK αρχεία που υπάρχουν στην memory card.
  5. Κάνετε Click και εγκαταστήστε το  MyFirstApp.APK αρχείο.
  6. Τώρα μπορείτε να εξερευνήσετε την πρώτη μας εφραμογή για κινητά. Καλή Διασκέδαση !!!

Για να δημιουργήσετε μια παρόμοια εφαρμογή και στη συνέχεια να τροποποιήσετε και εμπλουτίσετε  την εφαρμογή σας χρειάζεται να ακολουθήσετε τις οδηγίες (σελ. 55-65) του διδακτικού εγχειριδίου Εφαρμογές Πληροφορικής

Για περισσότερες πληροφορίες ή και ιδέες σχετικά με άλλες εφαρμογές μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε στο δικτυακό τόπο του AppInventor και συγκεκριμένα στο GetStarted και στα Tutorials.

Αν σας αρέσει η ιδέα να προγραμματίσετε το κινητό σας, αλλά δεν έχετε Adroid κινητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο προγραμματιστικό περιβάλλον, που θα βρείτε στο http://code.org/learn και συγκεκριμένα στα Tutorial apps for phones and tablets ή Make your own apps or games.

 

 

Σχετικά με Αγγελική Χ.

Καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ86


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Αγγελική Χ. →

Αφήστε μια απάντηση