Μπασδέκη Χρυσαφούλα

Ιστότοπος της Τεχνολογίας

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Ιαν 201724

Ο δημιουργός του Μουσείου, Κωνσταντίνος Κοτσανάς

Γεννήθηκε το 1963 στην Αιγείρα – Σελιάνα Αχαΐας. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα στο πεδίο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Πολλές έρευνες και μελέτες του που αφορούν την Αρχαιοελληνική Τεχνολογία έχουν παρουσιασθεί α) σε Διεθνή Συνέδρια είτε ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (π.χ. Πανεπιστήμιο Κάν, Γαλλία., είτε ως σύνεδρος (Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Αθήνα, Διεθνές Συνέδριο Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Κόσμος, Πανεπιστήμιο Πατρών, Διεθνές συνέδριο ”ISSM”, Εθνικό Μουσείο Επιστημών Κορέας).

Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε Πανεπιστήμια, αρχαιολογικά μουσεία, διεθνείς οργανισμούς, κ.α. ως προσκεκλημένος ομιλητής π.χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Βασιλείας (Ελβετία), Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρέζε, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Γραφείο Ευρεσιτεχνιών Χάγης, Βιέννης, Μονάχου, κ.α.

Έχει δημιουργήσει με δικά του έξοδα και προσωπικά εκθέματα (χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα) το μουσείο ”Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας” και το ”Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών” στο Κατάκολο της Ηλείας και το “Μουσείο Αρχιμήδη” στην Αρχαία Ολυμπία που λειτουργούν με ελεύθερη είσοδο προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Στα μουσεία εκτίθενται 450 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και έχουν σαν στόχο να αναδείξουν μια άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξουν ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της νεωτερικής τεχνολογίας μας.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις του συνόλου ή μέρους των εκθεμάτων των μουσείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ασία φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται αυτήν τη στιγμή σε Αρχαιολογικά και Επιστημονικά Μουσεία, Πανεπιστήμια και Διεθνείς Οργανισμούς όπως στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών της Χάγης, της Βιέννης και του Μονάχου, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βαρέζε και της Βασιλείας (Ελβετία), το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, το Μουσείο Επιστημών της Κορέας, κ.α.

Έχει συγγράψει έξι βιβλία σχετικά με την αρχαία ελληνική τεχνολογία.

πηγή

Αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο. Ενημερωθείτε σχετικά στην παρακάτω ιστοσελίδα.

μουσειο

 

http://kotsanas.com/index.php

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σαν σήμερα

8/5/1821: Η μάχη της Γραβιάς.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος νικά τις τουρκικές δυνάμεις υπό τον Ομέρ Βρυώνη.
   - Σχετικές αναρτήσεις

8/5/: Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων