Μπασδέκη Χρυσαφούλα

Ιστότοπος της Τεχνολογίας

Ένα μικρό μάθημα αρχαίας τεχνολογίας

Αυγ 20178

arxaiotita-ergaΜε τη βοήθεια του testeach,μια μικρή γεύση αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας.Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Μάθημα

Αρχαία Θέατρα,αρχιτεκτονικά θαύματα!

Μαΐ 201730


Δες υπέροχα θέατρα στον παρακάτω σύνδεσμο:
Θέατρα (trello)

Γνωρίστε το Scratch

Μαΐ 201722


Μετάβαση στο scratch.mit.edu/a>.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Ιαν 201724

Μάθε για τον αρχαιότερο υπολογιστή του κόσμου ηλικίας 2100 χρονών και πάνω. Μιλάμε για τον εκπληκτικό μηχανισμό των Αντικυθήρων.   Χιλιάδες χρόνια πριν οι αρχαίοι Έλληνες επινόησαν τρόπο πρόβλεψης της θέσης του ήλιου, της Σελήνης, των εκλείψεων και των δυο προηγούμενων ουράνιων σωμάτων, της θέσης των άστρων στον ‘ουρανό’ και πολλών άλλων πραγμάτων.

Δες τα όλα παρακολουθώντας το βίντεο.

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Ιαν 201724

Ο δημιουργός του Μουσείου, Κωνσταντίνος Κοτσανάς

Γεννήθηκε το 1963 στην Αιγείρα – Σελιάνα Αχαΐας. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα στο πεδίο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Παραγωγικές μονάδες και περιβάλλον

Ιαν 201723

Ήρων ο Αλεξανδρεύς

Ιαν 201723

Ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς (10-75) ήταν Έλληνας μηχανικός και  γεωμέτρης. Έζησε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η πιο διάσημη εφεύρεσή του είναι η αιολόσφαιρα ή ατμοστρόβιλος, η πρώτη ατμομηχανή στην ιστορία. Υπήρξε διευθυντής της περίφημης Ανώτατης Τεχνικής Σχολής της Αλεξάνδρειας, το πρώτο πολυτεχνείο που είχε ιδρυθεί στο Μουσείο για μηχανικούς. Λέγεται ότι ακολουθούσε την θεωρία των ατόμων και τη Μηχανική σύνταξη του Φίλωνα. Ιδέες του Κτησίβιου ήταν βάση για κάποια από τα έργα του. Ήταν γνωστός και ως Ήρων ο Κτησιβίου(ως μαθητής πιθανότατα του του μεγάλου μαθηματικού και εφευρέτη Κτησίβιου) και Ήρων ο Μηχανικός.

 

Η Τεχνολογία στο σύγχρονο σχολείο

Ιαν 201723

Το σχολείο σήμερα έχει ως αποστολή να προετοιμάσει τους νέους για μια κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από έντονες μεταβολές και κινητικότητα και θα απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνολογικές γνώσεις με άμεση δυνατότητα εφαρμογής,σε συνδυασμό με βασικές ικανότητες γενικού χαρακτήρα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Τεχνολογία και Moodle

Δεκ 20163

Εμείς οι εκπαιδευτικοί είναι αυτονόητο πως πρέπει συνέχεια να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, όχι μόνο στο αντικείμενό μας, αλλά και στους τρόπους που θα κεντρίζουμε το ενδιαφέρον των μαθητών μας. Το μάθημα της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο στηρίζεται στη συνεργασία, στην πράξη, στις εφαρμογές, στις ομαδικές γραπτές εργασίες και στις κατασκευές. Το διαδίκτυο λοιπόν, είναι απαραίτητο εργαλείο για να υποστηρίξει τη διδασκαλία του μαθήματος αυτού. Γι’αυτό θεωρώ ότι το Moodle θα μου προσφέρει περισσότερες γνώσεις να διδάσκω με σύγχρονους τρόπους το μάθημά μου και να πλησιάσω καλύτερα τους μαθητές μου.

ict

 Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων