Avgipistof's Blog

Το Ιστολόγιο για τον Πολιτισμό και την Τέχνη στο Σχολείο μας

«Πάμε ξανά στα θαύματα» Μουσικοχορευτική παράσταση για την ποίηση

Κάτω από: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝΑΥΓΗ ΠΙΣΤΟΦΙΔΟΥ στις 21:58 στις 25 Νοεμβρίου 2014

Το ΓΕΛ Μύρινας σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Μύρινας παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράσταση «Πάμε ξανά στα θαύματα» στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00 στο κινηματοθέατρο “Μαρούλα”.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του ΓΕΛ Μύρινας κυρία Τζαννή Βασιλική.

“Ο τίτλος της παράστασης είναι παρμένος από το ομώνυμο ποίημα του Μιχάλη Γκανά. Πρόκειται για ένα ποίημα, για ένα τραγούδι που μιλάει για την αγάπη που μας πάει μακριά, στ’ ανοιχτά, στα θαύματα. Είναι ένα ποίημα γεμάτο ελπίδα και έρωτα. Ο τίτλος του ποιήματος μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τη σημερινή εποχή, μια εποχή κρίσης οικονομικής και ηθικής. Η παράσταση μας πάει μακριά, στο παρελθόν. Ίσως και στο μέλλον. Είναι μια σύντομη πορεία στην ιστορία του ραδιοφώνου μέσα από εκπομπές και γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα. Αποτελεί μια μουσική διαδρομή που ξεκινά το 1938, τη χρονιά που έγινε η εγκατάσταση του πρώτου ραδιοφωνικού πομπού στην Αθήνα και φθάνει μέχρι σήμερα. Οδηγοί μας σε αυτό το ταξίδι θα είναι οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του ΓΕΛ Μύρινας και μαθητές της Β΄τάξης του ΕΠΑΛ Μύρινας.”

 

 “Πάμε ξανά στα θαύματα”  ( Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μουσική ρομαντική κομεντί “Σου Σφυρίζω”

 

 Οδός Ονείρων

( ΣτίχοιΜουσική: Μάνος Χατζιδάκις )

Άνθρωπε Αγάπα

 Το Τραγούδι της ερήμου

 



2 Σχόλια

2

   Πιπεροπούλου Φιλαρέτη

1 Δεκεμβρίου 2014 @ 00:05   

They say that the reward for work done well is the opportunity to do more, so I wish you all the inspiration to create more miracles with your students <3

3

   Πιπεροπούλου Φιλαρέτη

1 Δεκεμβρίου 2014 @ 00:06   

Great work from an inspiring teacher!

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.