europeanprojects19dimser. blog

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 στο 3ο Δημ. Σχ, Σερρών

Δεκ 201817

Τρεις εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών συμμετείχαν σε πρόγραμμα επιμόρφωσης διδακτικού προσωπικού Erasmus+, στο διάστημα από 28/5/18 έως 1/6/18, στην Πράγα της Τσεχίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με τίτλο «Οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (ICT in Education) διάρκειας πέντε ημερών, ήταν δομημένο σε υποενότητες με τα εξής θέματα: ασφάλεια στο διαδίκτυο, διαδικτυακές εφαρμογές, διδασκαλία κώδικα, δημιουργία ιστοσελίδων, επεξεργασία εικόνας, δημιουργία παρουσιάσεων, χρήση κινητών συσκευών στην εκπαίδευση, αξιοποίηση πηγών στο διαδίκτυο για διδακτικούς σκοπούς. Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το πρόγραμμα προέρχονταν από Ρουμανία, Φιλανδία και Ελλάδα και η γλώσσα στην οποία έγινε η επιμόρφωση ήταν τα Αγγλικά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης ξενάγηση στην πόλη της Πράγας παρέχοντας πληροφορίες ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων του επιμορφωτικού προγράμματος στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της εγγύς και της ευρύτερης σχολικής τους κοινότητας.

Η αποτελεσματική χρήση ψηφιακών εφαρμογών στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, με στόχο τη μάθηση, αποτελεί απαραίτητη δεξιότητα για τους εκπαιδευτικούς του 21ου αιώνα. Επιπλέον, μέσα από τη χρήση συνεργατικών διαδικτυακών εφαρμογών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθίσταται δυνατή η ανταλλαγή εμπειριών και διδακτικών πρακτικών που ενισχύουν την εξωστρέφεια και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ενώ καλλιεργείται παράλληλα το έδαφος για καινοτομία και δημιουργικότητα.

από κάτω από: Erasmus+KA1| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 στο 3ο Δημ. Σχ, Σερρών    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων