Netiquette rules for young eTwinners

Οι μικροί μαθητές μας ετοιμάζονται να αρχίσουν διαδικτυακές συζητήσεις με συνομήλικούς τους από την Ισπανία.

Απαραίτητη η γονική συναίνεση και η ενημέρωσή για τους κανόνες συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Netiquette Rules

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 12 Φεβρουαρίου 2019 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Πολιτιστική και Γλωσσική προετοιμασία για την Μάλαγα!

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την πόλη της Μάλαγας στην Ισπανία από τον παρακάτω τουριστικό οδηγό

Tουριστικός οδηγός Μάλαγας

Τα μαζικά ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα, γνωστά σαν MOOCs σαν δίνουν τη δυνατότητα να φρεσκάρετε τα Αγγλικά σας ή να μάθετε χρήσιμες εκφράσεις στα Ισπανικά πριν το ταξίδι σας, στην άνεση του χώρου σας και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σας προτείνουμε τα παρακάτω μαθήματα:

Future Learn ,  English for the workplace,  Basic English 2: Pre-Intermediate

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 19 Ιανουαρίου 2019 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 στο 3ο Δημ. Σχ, Σερρών

Τρεις εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών συμμετείχαν σε πρόγραμμα επιμόρφωσης διδακτικού προσωπικού Erasmus+, στο διάστημα από 28/5/18 έως 1/6/18, στην Πράγα της Τσεχίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με τίτλο «Οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (ICT in Education) διάρκειας πέντε ημερών, ήταν δομημένο σε υποενότητες με τα εξής θέματα: ασφάλεια στο διαδίκτυο, διαδικτυακές εφαρμογές, διδασκαλία κώδικα, δημιουργία ιστοσελίδων, επεξεργασία εικόνας, δημιουργία παρουσιάσεων, χρήση κινητών συσκευών στην εκπαίδευση, αξιοποίηση πηγών στο διαδίκτυο για διδακτικούς σκοπούς. Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το πρόγραμμα προέρχονταν από Ρουμανία, Φιλανδία και Ελλάδα και η γλώσσα στην οποία έγινε η επιμόρφωση ήταν τα Αγγλικά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης ξενάγηση στην πόλη της Πράγας παρέχοντας πληροφορίες ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων του επιμορφωτικού προγράμματος στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της εγγύς και της ευρύτερης σχολικής τους κοινότητας.

Η αποτελεσματική χρήση ψηφιακών εφαρμογών στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, με στόχο τη μάθηση, αποτελεί απαραίτητη δεξιότητα για τους εκπαιδευτικούς του 21ου αιώνα. Επιπλέον, μέσα από τη χρήση συνεργατικών διαδικτυακών εφαρμογών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθίσταται δυνατή η ανταλλαγή εμπειριών και διδακτικών πρακτικών που ενισχύουν την εξωστρέφεια και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ενώ καλλιεργείται παράλληλα το έδαφος για καινοτομία και δημιουργικότητα.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Erasmus+KA1 17 Δεκεμβρίου 2018 Αναγνωστίδου Μαρία

Πάροχος οργανισμός

 

Ο οργανισμός που θα παρέχει τα σεμινάρια επιμόρφωσης στη Μάλαγα της Ισπανίας είναι ο English Matters.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του School Education Gateway . 

 

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Erasmus+KA1 ,Οργανισμός υποδοχής  Με ετικέτα:   16 Δεκεμβρίου 2018 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Θέμα επιμόρφωσης

Ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα παρακολουθήσουν οι τρεις συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του 19ου Δημ. Σχ. Σερρών είναι:

«Structured Visits to Schools/Institutes and training Seminars in Spain»

και περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία κι εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ισπανίας και συγκεκριμένα στην πόλη Μάλαγα. Επίσης περιλαμβάνει συμμετοχή σε σεμινάρια και συζητήσεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ισπανίας αλλά και των χωρών των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και διαπολιτισμικές εργασίες πεδίου.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Erasmus+KA1 ,Θέμα  Με ετικέτα:   16 Δεκεμβρίου 2018 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο

 

Εκπαιδευτικοί του σχολείου προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν ενημερωτική ημερίδα σχετική με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα European School Radio. Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα, που δεν απαιτεί την οικονομική συνδρομή των παιδιών σε αυτό και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων των φορέων που συμμετέχουν. Το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης προσφέρει απλόχερα τις θαυμάσιες εγκαταστάσεις του στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΜ-Θ.

H Ημερίδα των Δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, Θεσσαλονίκη)  το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.30.

Οι Δημοσιογράφοι  ενημέρωσαν για την σπουδαιότητα της Δημοσιογραφίας και τον ρόλο της στην εκπαίδευση, όπως επίσης για τον τρόπο υποστήριξης στο έργο της δημιουργίας της ζωντανής εκπομπής των μαθητών.

Στη φωτογραφία ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς με εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την ημερίδα και θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα με μαθητές των σχολείων τους.

           Σ

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  European School Radio  Με ετικέτα:   15 Δεκεμβρίου 2018 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση με το ΙΚΥ για το Erasmus KΑ1

 

Υπογράφηκε από το ΙΚΥ η σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος Εrasmus+ ΚΑ1 Τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας διαφορετικών ειδικοτήτων θα παρακολουθήσουν δομημέμη σειρά μαθημάτων που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε σχολεία της Ισπανίας και παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων. Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μάλαγα της Ισπανίας και θα διαρκήσει επτά (7) ημέρες.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Erasmus+KA1 ,Σύμβαση με ΙΚΥ  Με ετικέτα:   15 Δεκεμβρίου 2018 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Στην Αθήνα για την τεχνική ημερίδα Erasmus+ KA1

 

 

Στην Αθήνα ταξίδεψαν δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για την παρακολούθηση τεχνικής ημερίδας Erasmus+ KA1.

Μετά από την έγκριση αίτησης του 19ου Δημ. Σχ. Σερρών για συμμετοχή εκπαιδευτικού προσωπικού σε χρηματοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα σε ευρωπαϊκή χώρα, δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας προσκλήθηκαν  να παρακολουθήσουν τεχνική ημερίδα που διοργάνωσε  το ΙΚΥ  στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου 2019, με σκοπό την ενημέρωση  για την ποιοτική υλοποίηση του πρόγραμματος από τους δικοιούχους.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Erasmus+KA1 ,tehnikiimerida-Erasmus KA1  Με ετικέτα:   15 Δεκεμβρίου 2018 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Erasmus+

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του Erasmus+  από το βίντεο και την παρουσίαση που ακολουθούν.

 

Schools workshop - Erasmus+ UK Annual Conference 2015 from Erasmus+ UK National Agency

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Erasmus+KA1  Με ετικέτα:   8 Δεκεμβρίου 2018 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Βράβευση eΤwinning έργου Τ.O.W.N.

 

H ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και η ποιότητα της εργασίας τους  στην υλοποίηση του διακρατικού προγράμματoς eTwinning “Τ.Ο.W.N.-This Other Wonderful Neighbourhood», επιβραβεύθηκε αρχικά με την απονομή της Εθνικής και στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας. Να σημειωθεί πως η εθνική ετικέτα ποιότητας απονεμήθηκε και στο σχολείο της Πορτογαλίας.

Το έργο υλοποιήθηκε  από τους μαθητές της Δ2 τάξης του 19ου Δημ. Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας και Εικαστικών, Άννα Βελίκη και Νίκο Ευστρατόπουλο, σε συνεργασία με σχολεία της Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Τουρκίας, Ουκρανίας και Δημοκρατίας της Τσεχίας, κατά τη σχολική χρονιά 2017-18.

Το επίσημο μήνυμα της υπηρεσίας eTwinning αναφέρει «Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning T.O.W.N. – This Other Wonderful Neighbourhood. Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο». Τα κριτήρια για την συγκεκριμένη διάκριση ήταν: « η παιδαγωγική καινοτομία, η ενσωμάτωση στα προγράμματα σπουδών, η επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων εταίρων, η συνεργασία μεταξύ σχολείων εταίρων, η χρήση τεχνολογιών, τα αποτελέσματα, ο αντίκτυπος και η τεκμηρίωση».

Οι εκπαιδευτικοί με περηφάνεια απένειμαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στους μαθητές και τους συγχαίρουν για την αφοσίωση και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τους γονείς για τη συνεργασία τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που διευκόλυναν την υλοποίηση και προβολή του έργου.

Εθνική ετικέτα ποιότητας

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  eTwinning  Με ετικέτα:   , , 6 Δεκεμβρίου 2018 ΒΕΛΙΚΗ ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Προηγούμενα άρθρα


Erasmusplus – IKY

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Δραστηριότητες πρόγράμματος ErasmusKA1+

Δεν υπάρχουν μελλοντικές εκδηλώσεις για αυτή την ομάδα.