Η Τέχνη στο σχολείο
Μαθητικές Δημιουργίες στο μάθημα των Εικαστικών σε σχολεία της Ελλάδας
Διαθέσιμα κανάλια RSS

Η τελική μας παρουσίαση!

15 Ιανουαρίου 2023 στο Εικαστικά Γυμνάσιο, Εικαστικά Λύκειο
Μια pdf εκδοχή του τελικού μας powerpoint για την παρουσίαση μας στην ημερίδα των ερευνητικών εργασιών στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας (που πραγματοποιήθηκε στις 9/5/2016)

Πατώντας “click to read” μέσα στην παρουσίαση (ή “open publication” κάτω από το πλαίσιο παρουσίασης) θα μπορέσετε να τη δείτε σε μεγαλύτερο, ευανάγνωστο μέγεθος. 

Πηγή – περισσότερα: http://audiovisual-mousiko-kalamata.blogspot.com/2016/06/blog-post_7.html

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

Η τελική μας εργασία!

15 Ιανουαρίου 2023
Εδώ μπορείτε να “ξεφυλλίσετε” την τελική μας εργασία!
Πατώντας “click to read” μέσα στην παρουσίαση (ή “open publication” κάτω από το πλαίσιο παρουσίασης) θα μπορέσετε να τη δείτε σε μεγαλύτερο, ευανάγνωστο μέγεθος.

Πηγή – περισσότερα: http://audiovisual-mousiko-kalamata.blogspot.com/2016/06/blog-post.html

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

ΒΙΝΤΕΟ 360º| Μια εικονική περιήγηση στους πίνακες του Salvador Dalí

15 Ιανουαρίου 2023
Με την τεχνολογία των βίντεο 360 μοιρών, ο θεατής μπορεί να περιηγηθεί εικονικά στους πίνακες του Salvador Dalí.

ΒΙΝΤΕΟ 360º| Μια εικονική περιήγηση στους πίνακες του Salvador Dalí

Πηγή – περισσότερα: http://audiovisual-mousiko-kalamata.blogspot.com/2016/05/360-salvador-dali.html

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

Video Projection Mapping (εργασία σε εξέλιξη)

15 Ιανουαρίου 2023

Το Video Projection Mapping είναι μια νέα τεχνική προβολής που μπορεί να μετατρέψει σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια σε μία δυναμική προβολή βίντεο. Διαθέτει εξειδικευμένο λογισμικό, που χρησιμοποιείται για να παραμορφώσει και να καλύψει την προβαλλόμενη εικόνα για να την κάνει να ταιριάζει τέλεια σε ακανόνιστο σχήμα. Όταν γίνει σωστά, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια δυναμική προβολή που ξεπερνά τη  συνηθισμένη  προβολή βίντεο. Γίνεται συνήθως σε κτίρια ή θεατρικές σκηνές. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται από τους καλλιτέχνες και τους διαφημιστές καθώς μπορεί να προσθέσει επιπλέον διαστάσεις, οπτικές ψευδαισθήσεις και έννοιες της κίνησης πάνω στο παρελθόν. Το βίντεο είναι συνήθως σε συνδυασμό με ήχο για αυτό συγκαταλέγεται και στις οπτικοακουστικές μορφές τέχνης.

Ιστορία

Αν και το video projection mapping είναι σχετικά νέο, η τεχνική χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, όπου αναφέρεται ως «χαρτογράφηση βίντεο» (videomapping) επαυξημένης πραγματικότητας, ή λάμπες shender. Μία από τις πρώτες δημόσιες επιδείξεις των προβoλών σε 3D αντικείμενα είχε έκανε το ντεμπούτο της το 1969, όταν Disneyland άνοιξε το Haunted Mansion. Η διαδρομή που χρησιμοποιείται  είναι εξωπραγματική, ενώ κεφάλια χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα τα οποία είχαν φιλμ 16mm που προβάλλεται πάνω τους για να τα κάνει να φαίνονται σαν κινούμενα σχέδια. Η επόμενη καταγραφή τουmapping projection είναι από το 1980, όταν στην εγκατάσταση του καλλιτέχνη Michael Naimark γυρίστηκαν οι άνθρωποι να  αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα σε ένα σαλόνι και στη συνέχεια η διαδικασία προβάλλεται στην αίθουσα, δημιουργώντας αυταπάτες. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η έννοια του mapping ερευνήθηκε ακαδημαϊκά  στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όπου μελετητές εργάστηκαν για ένα έργο που ονομάζεται Γραφείο του Μέλλοντος για τη σύνδεση γραφείων από διαφορετικές τοποθεσίες με σκοπό να προβάλλουν τους ανθρώπους μέσα στο χώρο γραφείου, σαν να ήταν πραγματικά εκεί. Aπό το 2001, περισσότεροι καλλιτέχνες άρχισαν να χρησιμοποιούν τη “χαρτογράφηση”  σαν έργο τέχνης, και ομάδες ή εταιρείες όπως η Microsoft άρχισαν να πειραματίζονται με αυτό ως μέσο για να το εξελίξουν τεχνολογικά. 

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ και Η POP-ART. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ’ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

15 Ιανουαρίου 2023

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ…..ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ…. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!!!

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ…..ΚΑΙ ΠΟΛΥ – ΠΟΛΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.

https://tinyurl.com/y7fvhpje

Πηγή – περισσότερα: https://blogs.sch.gr/olgkostiri/2020/05/12/i-techni-tis-fotografias-kai-i-pop-art-paroysiasi-gia-tin-g-taxi-gymnasioy/

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΝ-ΓΚΟΓΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ 1ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Β’ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. »ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ»

15 Ιανουαρίου 2023

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΝ-ΓΚΟΓΚ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι μουσείο τέχνης του Άμστερνταμ, με τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Βίνσεντ βαν Γκογκ σε όλο τον κόσμο. Εκτός απο τα έργα του Ολλανδού ζωγράφου περιέχει και άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών. Είναι  το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ολλανδία.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου περιλαμβάνει έργα του βαν Γκογκ, χρονολογικά, από την περίοδο της εφηβείας του μέχρι το τέλος της ζωής του. Ανάμεσα στους πίνακες που ξεχωρίζουν ανήκει και μία εκδοχή από τα Ηλιοτρόπια. Το μουσείο διαθέτει ακόμα βιβλιοθήκη με υλικό που αφορά στη ζωή και το έργο του βαν Γκογκ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΞΙΔΕΨΤΕ ΩΣ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

https://tinyurl.com/razxty9

ΑΣΚΗΣΟΥΛΑ…ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!!!

ΜΕ ΜΟΛΙΒΙ Η’ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ…..ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ  ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΙΝΣΕΝΤ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Πηγή – περισσότερα: https://blogs.sch.gr/olgkostiri/2020/04/07/mia-eikoniki-periigisi-sto-moyseio-van-gkogk-stin-ollandia-se-syndiasmo-me-to-1o-kefalaio-toy-vivlioy-ton-eikastikon-tis-v-taxis-gymnasioy-schedio-kai-chroma/

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

Έτοιμες αναμορφώσεις για εκτύπωση

15 Ιανουαρίου 2023

Τυπώστε τα και κάντε το μόνοι σας!! 

Κατεβάστε από εδώ χωριστά: την κολλητική ταινία, τον κύβο του Ρούμπικ και το παπούτσι

Έτοιμες αναμορφώσεις για εκτύπωση

Πηγή – περισσότερα: http://optikesapates-mousiko-kalam.blogspot.com/2015/04/blog-post_22.html

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ….ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!

15 Ιανουαρίου 2023

284814067 752550022769952 1874534459931486880 n

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

http://linoit.com/users/olgakostiri/canvases/TRASH-ART

Πηγή – περισσότερα: https://blogs.sch.gr/olgkostiri/2022/07/07/mia-scholiki-chronia-gemati-techni-kai-perivallontika-minymata/

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια

ΒΑΣΙΛΙ ΚΑΝΤΙΝΣΚΙ

15 Ιανουαρίου 2023

Ο Βασίλι Καντίνσκι

   Γεννήθηκε στη Μόσχα το Δεκέμβριο του 1866 από ευκατάστατη οικογένεια. Αρχικά σπούδασε νομικά και αργότερα σε ηλικία τριάντα χρονών ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία. Εγκατέλειψε τη Ρωσία και εγκαταστάθηκε στο Μόναχο, παρακολούθησε μαθήματα του Φραντς φον Στουκ και το 1901 ίδρυσε την ομάδα Φάλαγγα που συγκρούστηκε με την ακαδημαϊκή παράδοση. Τα πρώτα του έργα είναι εμπνευσμένα από:

  • τον φωβισμό
  • τους εκπροσώπους της Γέφυρας
  •  από τους μύθους της λαϊκής παράδοσης 

 Ο Γαλάζιος Καβαλάρης

   Το 1912 ίδρυσε την ομάδα Γαλάζιος Καβαλάρης που αντιπροσώπευσε τις τάσεις του γερμανικού εξπρεσιονισμού σε συνεργασία με τον Φραντς Μαρκ, έθεσε τις αρχές της νέας αισθητικής και πολλοί ζωγράφοι προσχώρησαν στην κίνηση αυτή που θεωρούσε δυνατή τη δημιουργία ατμόσφαιρας με τη γραμμή και το χρώμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη ευδιάκριτου αντικειμένου.

    Ο Καντίνσκι μετά το 1910 άρχισε να ζωγραφίζει τα ανεικονικά του έργα που απορρέουν από την ανάγκη να διαχωριστεί ολοκληρωτικά η περιοχή της φύσης από την περιοχή της τέχνης. Τις θεωρίες του αυτές για τη τέχνη διατύπωσε το 1912 στο βιβλίο του «Για το πνευματικό στην τέχνη».Η ζωγραφική του Καντίνσκι μπορεί να χωριστεί σε τρία στάδια. Το πρώτο χαρακτηρίζεται από αφηρημένες εξπρεσιονιστικές μορφές που θυμίζουν τοπία τους λεγόμενους αυτοσχεδιασμούς. Το δεύτερο στάδιο έχει επιδράσεις από τον Μάλεβιτς χαρακτηρίζεται από γεωμετρικά σύμβολα και αυστηρότερες μορφές. Μετά τη συμμετοχή του στο Μπάουχαους το 1922 κυριαρχεί ακόμη περισσότερο το γεωμετρικό στοιχείο. Στο Παρίσι μετά το 1934 αρχίζει το τρίτο στάδιο όπου οι μορφές γίνονται περισσότερο οργανικές χάνοντας τη γεωμετρική τους υπόσταση, τα χρώματα και η σύνθεση αποκτούν περισσότερη ελαφρότητα και θυμίζουν τα πρώτα χρόνια του έργου του.

Πηγή – περισσότερα: https://blogs.sch.gr/kkolaitis/2018/12/05/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%cf%83%ce%ba%ce%b9/

Διαβάστε περισσότερα Δεν υπάρχουν σχόλια


Translate
European Radio Logo
Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829