ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ – Λ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα

Απρ 20191

Υλικά συνταγής

  • 500 ml γάλα
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του  μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
  4. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.
  5. Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί.
  6. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  7. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λεπτά] πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικά αν δεν έχετε στο σπίτι κουβερτούρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 2 κουταλιές κακάο σκόνη και να προσθέσετε λίγο ακόμη ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση!!!

                                                                                                            Αναστασία Κομπολίτου

Γ2ΛΥΚΕΙΟΥ

από κάτω από: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
European Radio Logo


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων