Υλικά συνταγής
- 500 ml γάλα
- 4-5 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κρόκοι αβγών
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
- Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.
- Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
- Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λεπτά] πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Εναλλακτικά αν δεν έχετε στο σπίτι κουβερτούρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 2 κουταλιές κακάο σκόνη και να προσθέσετε λίγο ακόμη ζάχαρη.
Καλή Απόλαυση!!!
Αναστασία Κομπολίτου
Γ2ΛΥΚΕΙΟΥ
Πρόσφατα σχόλια