Life hacks Μαϊου

Σέβη Life hacks
Σέβη Γιαλοψού

Πρωινό

Καλό είναι να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα δυναμωτικό πρωινό. Και τι καλύτερο από ένα δροσερό, θρεπτικό smoothie για τις ημέρες του καλοκαιριού; Σε ένα μπλέντερ, λοιπόν, βάζουμε γάλα, λίγη βρώμη και δύο φρούτα της επιλογής σας (π. χ. μπανάνα και φράουλα). Αδειάστε το μείγμα σε ένα ποτήρι, προσθέστε παγάκια και από πάνω λιναρόσπορο.

 

Τσιμπήματα κουνουπιών

Απαλλαχθείτε από τη φαγούρα και τα σημάδια που αφήνουν τα κουνούπια με το τσίμπημά τους με φυσικό τρόπο! Απλώς εφαρμόστε μία φέτα λεμονιού στην πληγωμένη περιοχή για δέκα λεπτά και σας υπόσχομαι εξαφάνιση του κοκκινίσματος και της φαγούρας.

 

Ντομάτα

Όταν μιλάμε για ήπια εγκαύματα, ξέρετε εκείνο το κοκκίνισμα που εμφανίζουμε στο πρόσωπο μετά από το πρωινό μας μπάνιο, προτιμήστε, πριν καταφύγετε σε ενυδατικές κρέμες για μετά τον ήλιο, να δοκιμάσετε κάτι που υπάρχει σε αφθονία την καλοκαιρινή περίοδο. Και φυσικά μιλάω για την ντομάτα της οποίας μία φέτα περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως το λυκοπένιο, τα οποία καταπραΰνουν και ανακουφίζουν την πάσχουσα περιοχή, ενώ το νερό της προσφέρει ενυδάτωση.

 

Και άλλο νερό

Η θάλασσα, η ζέστη, ο ιδρώτας αυξάνουν τις καθημερινές μας ανάγκες για νερό. Μπορούμε όμως να κάνουμε το νερό πιο «ενδιαφέρον» προσθέτοντας μέσα σε ένα μπουκαλάκι φέτες λεμονιού, λίγα φύλλα δυόσμου και φυσικά πολύ νερό για να έχουμε έτσι ένα κίνητρο να ενυδατώνουμε συχνότερα τον οργανισμό μας.

 

Αντηλιακό

Πριν φύγετε από το σπίτι μαζί με τα κλειδιά, το πορτοφόλι, μην ξεχάσετε να βάλετε την αντηλιακή σας κρέμα, έτσι ώστε να μεσολαβήσουν είκοσι με τριάντα λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να μπορέσει να δράσει προστατευτικά. Καλό καλοκαίρι!