Απρίλιος, λοιπόν…Τι θα λέγατε, καθώς βρίσκεστε στην καρδιά της άνοιξης, να την απολαύσετε παρέα με ένα κομμάτι τούρτας φουντουκιού…ή και περισσότερα; Δείτε πόσο εύκολα γίνεται!
Υλικά
Για τη βάση:
8 ασπράδια αυγών(=1 κούπα)
1 κούπα ζάχαρη
½ κουταλάκι κρεμόριο ή χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2½ κούπας φουντούκια χοντροαλεσμένα(300γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Για τη γέμιση:
2 κούπες κρέμα σοκολάτας
Για το στόλισμα:
300γρ. σαντιγί
100γρ. φουντούκια ολόκληρα
λίγο γλάσο
Στην αρχή, χτυπήστε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα ασπράδια με το κρεμόριο ή τον χυμό λεμονιού μέχρι να πήξουν. Κατόπιν, ρίξτε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, που να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Στη συνέχεια, ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα-λίγα τα αλεσμένα φουντούκια, τη φρυγανιά κι’ ενώστε τα με τη μαρέγκα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Μετά, απλώστε το μίγμα στο μεγάλο (30Χ40) ταψί του φούρνου επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε το στους 200Cο για περίπου 30’. Έπειτα, βγάλτε το παντεσπάνι από τον φούρνο, αναποδογυρίστε το πάνω σε λαδόχαρτο, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε 4 ίσα μέρη, τα οποία θα ενώσετε δύο-δύο απλώνοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής στα ενδιάμεσα. Ύστερα, στολίστε τις επιφάνειες με ροζέτες σαντιγί, που θα βγάλετε από κορνέ, και με τα ολόκληρα φουντούκια, τα οποία θα στολίσετε με γλάσο σοκολάτας, χρησιμοποιώντας κορνέ με πολύ λεπτή, ίσια γραμμή. Έχετε υπόψη ότι η τούρτα καλυμμένη με μεμβράνη διατηρείται 3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες.
Δε θα απογοητευτείτε!