The little things

Χρυσή Τουχτίδου

Σε ποιον δεν αρέσει να βλέπει αστυνομικά θρίλερ με plot twists; Νομίζω πως σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε τέτοιες ταινίες με λίγη πίτσα και καλή παρέα. Το «The Little Things» είναι μια από αυτές τις ταινίες περίπου. Και γιατί λέω περίπου; Γιατί πέρα από αυτό είναι και ένα καλογραμμένο κινηματογραφικό αριστούργημα.

Το «The Little things» αποτελείται από ένα ισχυρό καστ με ονόματα όπως Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράμι Μάλεκ και Τζάρεντ Λέτο, 3 βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί, ενώ για σκηνοθέτη και σεναριογράφο έχουμε τον ικανότατο Τζον Λι Χάνκοκ.

Η ταινία κινείται γύρω από μια σειρά δολοφονιών και εστιάζει στην προσπάθεια εξιχνίασης των εγκλημάτων. Στην έρευνα λαμβάνουν μέρος ο παλιός στη δουλειά σερίφης, Ντίκον και ο ντεντέκτιβ που δουλεύει στα κεντρικά της αστυνομίας, Μπάξτερ. Ο Ντίκον, ανακαλώντας μνήμες από το παρελθόν, λειτουργώντας με ένστικτο και δίνοντας βάση «στα μικρά πράγματα» προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση και να βρει τον δολοφόνο.

Και κάπου εδώ θα σας πω ότι αυτή η ταινία είναι άκρως ερωτεύσιμη. Σκοτεινά σκηνικά, μυστηριώδες κλίμα και αυτή η μόνιμη αίσθηση πως «κάτι πάει λάθος» σε παραπέμπουν σε άλλες «ναυαρχίδες», όπως το «Seven». Πέρα από αυτά, είναι μια σκληρή ταινία, γεμάτη αλήθειες και πόνο. Ακόμη, πολλές είναι οι φορές που θα σου αγγίξει ευαίσθητες χορδές. Είναι μια ταινία για όλους, που σίγουρα σας προτείνω ανεπιφύλακτα. Καλή προβολή! Και να θυμάστε: τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά!