Βιβλία

βιβλία- διασκέδαση (οριζόντια)
Πούλιου Ιωάννα

Λοιπόν, σου έχω ένα αίνιγμα. Τι είναι αυτό που γεμίζει τα ράφια σου και άδικα σκονίζεται; Είναι τα βιβλία, που έχουμε παρατήσει σε ένα ράφι και που μόνο… αράχνες δεν έχουν πιάσει. Ίσως και εσύ έχεις βαφτίσει τα βιβλία βαρετά. Βέβαια, εγώ είμαι εδώ, για να σε πείσω ότι τα βιβλία εκτός από εποικοδομητικά μπορούν να είναι και διασκεδαστικά!

Και τώρα είμαι σίγουρη ότι περιμένεις να αρχίσω να σου λέω ότι με τα βιβλία μπορείς να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και μπλα μπλα μπλα. Αλλά μάλλον τότε είναι που θα αρχίσεις να τρέχεις, για να ξεφύγεις από τη βαρεμάρα. Ανοίγοντας ένα βιβλίο, ανοίγεις μία πόρτα σε έναν άλλο κόσμο αφήνοντας πίσω σου το άγχος της καθημερινότητας, γνωρίζεις νέες καταστάσεις και εμπειρίες βιώνοντάς τες μέσα από τα μάτια των ηρώων, ενώ πολλές είναι και οι φορές που ταυτίζεσαι μαζί τους. Το βιβλίο, επιπλέον, είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις διαφορετικές πτυχές του εαυτού σου και φυσικά να βελτιώσεις τη φαντασία και την επινοητικότητά σου. Επίσης, η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να σου προσφέρει μια μοναδική αίσθηση γαλήνης και να συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής σου υγείας. Τέλος, η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι τα βιβλία βοηθούν στην καταπολέμηση της αϋπνίας και ενισχύουν τη συγκέντρωση. Τρελό, έτσι;

Τώρα, ξέρεις τι να κάνεις! Και αν δεν έχεις βιβλία, μη σκας. Ενδεικτικά, μπορείς να παραγγείλεις διαδικτυακά βιβλία σε προσιτές τιμές από πολλά βιβλιοπωλεία. Και αν ψάχνεις ένα ενδιαφέρον βιβλίο, ξέρεις επίσης τι να κάνεις! Μπορείς να ανατρέξεις στη στήλη με τις προτάσεις βιβλίων στην ηλεκτρονική μας σελίδα.