Σπέτσες

Βίκη Ρουμελιώτη

Σκέφτεστε πώς να γιορτάσετε τον ερχομό της άνοιξης και παράλληλα την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης; Μην ανησυχείτε, σας έχω τη λύση και δεν είναι άλλη από μία επίσκεψη στις όμορφες Σπέτσες.

Το νησί της καπετάνισσας, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, είναι το νοτιοδυτικότερο του Αργοσαρωνικού και συνδυάζει τέλεια ιστορία απ’ τον Αγώνα, φυσικές ομορφιές και συναρπαστικές δραστηριότητες. Οι καιρικές συνθήκες της εποχής ευνοούν την περιπλάνησή σας! 

Ξεκινήστε από το λιμάνι της Ντάπιας, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν, και την πλατεία Ποσειδωνίου, με το επιβλητικό άγαλμα της Μπουμπουλίνας. Αξίζει να επισκεφθείτε, μάλιστα, και το αρχοντικό της ίδιας, που λειτουργεί ως μουσείο, καθώς και το νεοκλασικό αρχοντικό του ευεργέτη των Σπετσών από τον 18ο αι., Σ. Ανάργυρου. Οπωσδήποτε, να περάσετε από το Δημαρχείο, την Αναργύρειο-Κοργιαλένειο Σχολή και την Παναγία της Αρμάτας, με ιστορικό-θρησκευτικό χαρακτήρα. Πάντως, αν θέλετε η διαμονή σας να είναι μοναδική, προτιμήστε το ιστορικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιον» και αφήστε την αρχιτεκτονική του να σας ταξιδέψει στον προηγούμενο αιώνα.

Ξέρατε ότι στις Σπέτσες απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο; Να, λοιπόν, ο λόγος να εξερευνήσετε το νησί και να διασκεδάσετε κάνοντας πεζοπορία, ποδήλατο ή και σκούτερ στα πευκοδάση. Ακόμη, μην ξεχάσετε να περάσετε από το παλιό λιμάνι, όπου θα δείτε τους ταρσανάδες και τον πρώτο ελληνικό φάρο. Φυσικά, αν η θερμοκρασία είναι ικανοποιητικά υψηλή, μη διστάσετε να κολυμπήσετε στις καταγάλανες σπετσιώτικες παραλίες, όπως αυτή των Αγίων Αναργύρων, στην οποία θα βρείτε και την εντυπωσιακή σπηλιά του Μπεκίρη, καταφύγιο των αγωνιστών του ’21. Επιπλέον, μπορείτε να συμμετάσχετε σε προγράμματα για καταδύσεις, ψάρεμα ή και να νοικιάσετε κάποιο σκάφος.

Η άνοιξη είναι εδώ… ώρα για ταξίδι σε ιστορικό χωροχρόνο!

Πηγή: visit Greece