Yoga

Γιόγκα- Διακέαση (οριζόντια2)
Πούλιου Ιωάννα

Επιτέλους Μάρτιος! Ποιος θα περίμενε ότι η άνοιξη της νέας χρονιάς θα έφτανε τόσο γρήγορα; Πράγματι, η άνοιξη πήρε τη σκυτάλη του χρόνου πριν καν το καταλάβουμε. Μαζί με την άνοιξη, όμως, έφτασε και η ευκαιρία σου να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καταπίεση του χειμώνα. Ήρθε η ώρα να επωφεληθείς από αυτές τις στιγμές μοναξιάς που φαντάζουν ατελείωτες και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου.

Λοιπόν, σου έχω τη λύση που έψαχνες! Και δεν είναι άλλη από τη γιόγκα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η γιόγκα είναι ο καταλληλότερος τρόπος, για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Γενικότερα, η γιόγκα μπορεί να οριστεί ως ένα σύνολο ασκήσεων, το οποίο αποσκοπεί στην ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος.

Τα οφέλη της; Πάρα πολλά. Η γιόγκα προσφέρει οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό. Κάνοντας ασκήσεις γιόγκα, μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να ενδυναμώσεις τους μυς σου, να αναπτύξεις περισσότερη ευλυγισία και ακόμη να αποκτήσεις ποιοτικότερο ύπνο. Επιπλέον, σου δίνει τη δυνατότητα να αποβάλεις το άγχος, καθώς μειώνει τις ορμόνες του στρες, προσφέροντάς σου μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι με τη γιόγκα μπορείς να αυξήσεις την ενέργεια και την αυτοσυγκέντρωσή σου.

Γι’ αυτό, μην κάνεις δεύτερες σκέψεις και δώσε το περιθώριο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να νιώσει καλύτερα. Τέλος, σε συμβουλεύω να μην παραμελείς τον εαυτό σου, καθώς είμαστε σαν τα φυτά: όσο λιγότερο τα προσέχουμε, τόσο περισσότερο μαραίνονται.