Περιβαλλοντικά Life hacks & Tips

Open book in paper recycling concept – 3d rendering
Σέβη Γιαλοψού

 

  • Μαζική Μετακίνηση

Προτιμήστε για κοντινές αποστάσεις ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα τα ποδαράκια σας! Εάν πάλι ο δρόμος φαίνεται μακρύς και δύσκολος, προτιμήστε να μετακινηθείτε μαζί με κάποιο άλλο φιλικό σας πρόσωπο, όταν πρόκειται για αυτοκίνητο και κοινό προορισμό ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βοηθάτε έτσι το πορτοφόλι σας, αλλά και το περιβάλλον!

  • Όχι στις πλαστικές σακούλες

Απαλλάξτε τη φύση από τη ρύπανση άλλης μιας πλαστικής σακούλας. Υπάρχουν άλλωστε τόσοι άλλοι, φιλικοί προς το περιβάλλον, τρόποι! Μερικοί μόνο είναι να επιλέξετε για τα ψώνια σας, κάποιο δίτροχο καλάθι ή υφασμάτινες σακούλες πολλαπλής χρήσης. Θυμηθείτε ότι οι χάρτινες απαιτούν κορμούς δέντρων.

  • Μπαταρίες

Άλλη μία πηγή τοξικών ουσιών που ρυπαίνουν το έδαφος και κατά συνέπεια το νερό, τα λαχανικά ή τα φρούτα που καταναλώνουμε. Για αυτό προτιμήστε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που κυκλοφορούν και ανακυκλώνετε τις κοινές, αλκαλικές. Γιατί να βλάπτουμε τη Γη και την υγεία μας, ενώ υπάρχει λύση;

  • Σβήσε το φως

Είναι καταστροφικό να αφήνουμε φώτα ή ηλεκτρικές συσκευές να λειτουργούν άσκοπα. Για τη λειτουργία τους απαιτείται καύση ολοένα και περισσότερου λιγνίτη, άρα και απελευθέρωση υπέρογκων καυσαερίων που προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση.

  • Αγάπα τη φύση και τα ζώα

Ας μη ξεχνάμε ότι η Γη είναι το σπίτι όλων μας. Όπως λοιπόν κρατάμε το σπίτι μας συμμαζεμένο και καθαρό, έτσι οφείλουμε να προστατέψουμε και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Τέλος, αφού τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του και πολύ καλή συντροφιά για εμάς, σεβαστείτε τα και αγαπήστε τα γιατί είναι απλώς, όπως και εμείς, ζωές!