Find me

Μαρία Πούλιου

Νομίζω όλοι έχετε ακουστά την ταινία «Call me by your name». Η ταινία του 2017 σε σκηνοθεσία του Luca Guadagnino και σενάριο του James Ivory, έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία του έτους κυκλοφορίας της. Το βιβλίο του Andre Aciman , το οποίο ενέπνευσε τους παραπάνω μεγαλουργούς, περιγράφει τον έρωτα μεταξύ δύο ανδρών με μεγάλη διαφορά ηλικία ,τη δεκαετία του ΄80. Συνοπτικά, οι πρωταγωνιστές Elio και Oliver, γνωρίζονται σε μία επαρχία της Νοτίου Ιταλίας όπου ο Oliver έχει προσληφθεί από τον πατέρα του Elio για έρευνες αρχαιολογικών ευρημάτων. Στη διάρκεια τόσο του βιβλίου όσο και της ταινίας, οι δύο άντρες έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και τελικά η γνωριμία καταλήγει σε έναν ανθισμένο έρωτα.

 Ωστόσο οι στερεοτυπικές αντιλήψεις των γονιών του Oliver, τον αναγκάζουν να διακόψει οποιαδήποτε επαφή με τον νεαρό Elio, γεγονός το οποίο τον θλίβει δραματικά. Όμως, η ιστορία δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της…

Στο δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, οι δύο άντρες συναντιούνται ύστερα από χρόνια και αποδεικνύεται πως ο έρωτάς τους ανθίζει και πάλι, με ένα πολύ αίσιο τέλος να περιγράφεται στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Ευελπιστούμε σύντομα να γίνει και ταινία..