Αντίθετα από την εποχή

Γιασεμή Παναγιωτίδου

Έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδων; Ένα ερώτημα που σίγουρα προβληματίζει όποιον ασχολείται με τη σύνταξη -αλλά και την έκδοση- άρθρων σε εφημερίδα. Η εικόνα ενός πατέρα να διαβάζει σταυροπόδι την εφημερίδα του λείπει σίγουρα από τις σημερινές οικογένειες και αυτό γιατί ο κόσμος του διαδικτύου έχει εισβάλει για τα καλά στις ζωές μας.

Δογματικά υποστηρίζεται ότι ο έντυπος τύπος ολοένα και οπισθοχωρεί δίνοντας σειρά στον ηλεκτρονικό, όμως δεν παύει να έχει πολλούς υποστηρικτές. Ανάμεσα σε αυτούς σίγουρα βρίσκομαι και εγώ. Όντας μέλος της σχολικής εφημερίδας, λάτρεψα από την αρχή τη διαδικασία που χρειάζεται για την έκδοση ενός και μόνο φύλλου. Ακόμη, η χαρά που αποκομίζεις βλέποντας τον αναγνώστη με την εφημερίδα στα χέρια του είναι τεράστια. Αυτό είναι κάτι που ο συντάκτης μιας διαδικτυακής εφημερίδας δε μπορεί να γευτεί. Από την πλευρά του αναγνώστη θα συνεχίζω να υποστηρίζω την ίδια άποψη και να ακολουθώ τον παλιό τρόπο ανάγνωσης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα προανέφερα θα προσπαθήσω να δημοσιεύω αλλά και να διαβάζω έντυπα φύλλα. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από τη σημερινή εποχή και τους όρους που επιβάλλει το ίντερνετ.