Τούρτα καρδιές με κεράσια

Βίκη Ρουμελιώτη

Σε περίπτωση που ο μήνας σάς εμπνέει να δώσετε στην κουζίνα σας μία πιο… ρομανική ατμόσφαιρα, η παρακάτω συνταγή είναι ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρετε.

Υλικά

6 αυγά

1¼ κούπας ζάχαρη

1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

½ κούπας κακάο

½ κούπας αλεσμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα

½ κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου

¾ κούπας μαργαρίνη μαλακή

Για τη γέμιση

3 κούπες σάλτσα με κεράσια

1 κιλό σαντιγί

3-4 κουταλιές λικέρ Amaretto

Ξεκινάτε χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να πήξουν και ν’ αφρατέψουν. Στη συνέχεια, ψήστε το μείγμα μοιράζοντάς το σε δύο φόρμες με σχήμα καρδιάς, στους 175 C για 30 με 35 λεπτά. Όταν κρυώσουν εντελώς, χωρίστε τις καρδιές οριζόντια στη μέση και ραντίστε τα κομμάτια με το λικέρ. Έπειτα, ενώστε τα με κρέμα σαντιγί και σάλτσα με κεράσια, η οποία κυκλοφορεί κι’ έτοιμη σε κονσέρβα, στα ενδιάμεσα. Καλύψτε τις επιφάνειες με σαντιγί κι’ απλώστε επάνω σ’ αυτές την υπόλοιπη σάλτσα με κεράσια. Μετά, γαρνίρετε με λίγο φιστίκι Αίγινας ψιλοκομμένο και ροζέτες σαντιγί, την οποία για να βάψετε ανακατέψτε τη με 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Και φυσικά, η τούρτα γίνεται ιδανική για γενέθλια μόνο με την προσθήκη κεριών στη μέση.

Απολαύστε την!!!