Τούρτα κακάο ροδάκινο

Βίκη Ρουμελιώτη

Τι καλύτερο από το να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με ένα πεντανόστιμο και ιδιαίτερο γλυκό; Άλλωστε, το πρώτο γλύκισμα του έτους οφείλει να είναι εντυπωσιακό από άποψη γεύσης και εμφάνισης!

Υλικά

για τη βάση:

6 αυγά χωρισμένα

1½ κούπας ζάχαρη

½ κουταλάκι κρεμόριο 

1 κούπα κακάο

2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγη βανίλια

για τη γέμιση:

1½ κιλό σαντιγί 

1 κομπόστα 800γρ 

Ροδάκινο

6 πούρα σοκολάτας

Ξεκινήστε ανακατεύοντας το κακάο με το αλεύρι και τη βανίλια. Συνεχίστε χτυπώντας ξεχωριστά τα κροκάδια με τη μισή ζάχαρη να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού και ξεχωριστά τα ασπράδια με το κρεμόριο να πήξουν και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή. 

Έπειτα, στα χτυπημένα κροκάδια ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά το μισό κακάο κοσκινίζοντάς το μ΄ ένα σουρωτήρι και κατόπιν τη μισή μαρέγκα. Μετά, ανακατέψτε το υπόλοιπο κακάο και την υπόλοιπη μαρέγκα, απαλά με ένα κουτάλι, προσέχοντας να μη φύγει ο αέρας και ξεφουσκώσουν τα αυγά. Αφού αδειάσετε το μίγμα σε δύο ταψάκια 24 εκ., που έχετε στρώσει με βουτυρωμένο λαδόχαρτο, τα ψήνετε σε φούρνο 175οC για περίπου 20΄. 

Μόλις κρυώσουν εντελώς, αναποδογυρίστε τα, αφαιρέστε με προσοχή το λαδόχαρτο και ενώστε τα δύο παντεσπάνια στρώνοντας ανάμεσα σαντιγί και κομμάτια ροδάκινου (στραγγισμένα). Για το τέλος, στολίστε την επιφάνεια με σαντιγί, που θα βγάλετε από κορνέ και ροδάκινα, καλύψτε την τούρτα με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τη στο ψυγείο. Όσο για τα πούρα, προσθέστε τα πριν τη σερβίρετε, διότι νοτίζουν.

Μακάρι αυτή η χρονιά να είναι γλυκιά σαν αυτή την τούρτα!