Επιτραπέζια παιχνίδια

Πούλιου Ιωάννα

Επιτέλους, Δεκέμβριος! Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και όσο πιο κοντά φτάνουμε στο τέλος του 2020, συνειδητοποιούμε ότι αυτή η χρονιά ήταν σαν ένα rollercoaster. Είχε τα κάτω του – και ας είμαστε ειλικρινείς – και τα πάνω του. Είμαι σίγουρη ότι αυτή τη χρονιά διασκέδασες αρκετά και δημιούργησες πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Όμως, αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμα οπότε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες ευχάριστες αναμνήσεις στο 2020!

Αναμφίβολα αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι κάπως … διαφορετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χάσουν τη μαγεία τους. Φόρα, λοιπόν, τα χουχουλιάρικα ρούχα σου, ετοίμασε ένα ζεστό κακάο, βάλε ένα χριστουγεννιάτικο playlist στο YouTube ή στο Spotify και ετοιμάσου για την τελευταία βόλτα στο rollercoaster του 2020.

Ήρθε η ώρα να ξεθάψεις εκείνα τα επιτραπέζια που τόσο καιρό είχες καταχωνιασμένα σε ένα ντουλάπι! Ίσως σκεφτείς ότι αυτή είναι η πιο βαρετή ιδέα διασκέδασης που σου έδωσε πότε κανείς, αλλά εμπιστεύσου με. Μόνο βαρετή δεν είναι. Μπορεί να έχεις υποτιμήσει τα επιτραπέζια στο παρελθόν, όμως ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις γνώμη.

Βρες ένα επιτραπέζιο που να σου αρέσει, συγκέντρωσε την οικογένειά σου -τους αντιπάλους σου να το θέσω πιο σωστά- στήσε το επιτραπέζιο, διάβασε τους κανόνες και ετοιμάσου να διασκεδάσεις, να γελάσεις και ίσως να εξασκήσεις τις νοητικές σου ικανότητες. Υπάρχουν πολλά επιτραπέζια, κλασικά και σύγχρονα, τα οποία μπορείς να επιστρατεύσεις, όπως: σκάκι, τάβλι, φιδάκι, Monopoly, Taboo και πολλά άλλα. Ελπίζω τα φετινά Χριστούγεννα να είναι υπέροχα για όλους μας και σε περίπτωση διαπληκτισμού… να μην βρεθεί το ταμπλό του επιτραπέζιου στο πάτωμα!