Hollywood

hollywood photo
Χρυσή Τουχτίδου

Hollywood… Μια λέξη που μας δημιουργεί πολλές εικόνες στο μυαλό. Το σίγουρο είναι πως η ομώνυμη σειρά μικρού μήκους του Ryan Murphy, σεναριογράφου του American Horror Story, παρουσιάζει το Hollywood ως τη Γη των Ευκαιριών, ακόμα και για τις μη κοινωνικά αποδεκτές ομάδες ανθρώπων.
Η σειρά διαδραματίζεται στον «χρυσό αιώνα» του Hollywood, τα 50’s και ακολουθεί τις διαδρομές έξι κοινωνικά διαφορετικών ατόμων. Ένας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου, μια αφροαμερικανίδα, νεαρή ηθοποιός, ένας μισός Φιλιππινέζος σκηνοθέτης, ένας αφροαμερικανός, ομοφυλόφιλος σεναριογράφος και ο σύντροφος του και μια νεαρή, λευκή ηθοποιός. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Το όνειρο να αποσπάσουν έστω και ένα Ακαδημαϊκό Βραβείο -το γνωστό σε όλους Oscar.
Πέρα από το θετικό μήνυμα που περνά για τη διαφορετικότητα, η σειρά φέρνει στην επιφάνεια την κρυμμένη πλευρά του Hollywood: μια αιμοβόρα βιομηχανία όπου, για να πετύχεις, πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων. Το σενάριο, αν και κάπως γλυκανάλατο για το όλο σκηνικό, είναι εξαιρετικά δουλεμένο χωρίς να αφήνει plot holes. Η σκηνοθεσία είναι άρτια και η κινηματογραφία κάνει το κάθε frame να μοιάζει με παλιά φωτογραφία. Από τις πολυτελείς δεξιώσεις, μέχρι και την πιο απλή σκηνή, η εικόνα αποδίδει ένα θεατρινισμό που θυμίζει Τιτανικό του James Cameron. Αυτό που έκλεψε την παράσταση όμως, είναι η ενδυμασία. Λογικό βέβαια, αφού το Netflix «έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη», διαθέτοντας ένα ποσό ύψους 520 εκατ. δολαρίων.
Παρ’ όλες τις αρνητικές κριτικές περί σεναρίου, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως η κινηματογραφία είναι απλά απίστευτη και άψογα εκτελεσμένη. Όπως και να ‘χει μιλάμε για μια υπερπαραγωγή του Netflix, που σίγουρα σας συνιστώ να δείτε.