Billie Eilish

Billie Eilish Χριστίνα
Χριστίνα Φωτακίδου

Billie Eilish. Η μόνη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός της εναλλακτικής ποπ μουσικής, που κατάφερε μόλις στα 18 της χρόνια να φτάσει στην πρώτη θέση των καταλόγων με το άλμπουμ της! Ακόμη, τράβηξε την προσοχή μικρών και μεγάλων με τον μοναδικό χαρακτήρα της, το ιδιαίτερο στιλ της και τον ξεχωριστό ήχο στη μουσική της.
Η τραγουδίστρια, με τη βοήθεια του αδερφού της, κατάφερε να κυκλοφορήσει παγκοσμίως το πρώτο της κομμάτι με τίτλο «Ocean Eyes»[2016], το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 638 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify. Αργότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, «Don’t Smile At Me»[2017], όπου κατατάχθηκε ως χρυσός δίσκος. Ακολούθησε το πρώτο της άλμπουμ, «When We All Fall Asleep, Where Do We Go»[2019], χάρη στο οποίο η Bilie κατέκτησε το βραβείο Γκράμι καλύτερου άλμπουμ. Πολλές επιτυχίες από το άλμπουμ έφτασαν στις πρώτες θέσεις των καταλόγων, όπως για παράδειγμα το «When the Party’s Over», «Wish You Were Gay», «Bury a Friend» και η μεγαλύτερη επιτυχία, το «Bad Guy».
Ένα από τα πιο επιτυχημένα της τραγούδια είναι το «Everything I Wanted», εμπνευσμένο από έναν εφιάλτη που είδε. Το τραγούδι είναι βασισμένο στη σχέση της με τον αδερφό της και οι στίχοι αναφέρονται στο πως την προστατεύει, για να μην την πληγώσει ποτέ κανένας. Επόμενο κομμάτι της το «No Time To Die», το οποίο κυκλοφόρησε για την ταινία του James Bond «007».
Τέλος, η καλλιτέχνιδα κατέρριψε ήδη ένα ρεκόρ στο Billboard Hot 100 και συνεχίζει δυναμικά γράφοντας νέα κομμάτια, που σύντομα θα κυκλοφορήσουν και θα προκαλέσουν, για ακόμα μία φορά, ανατριχίλα στο κοινό της!