Ίσως αυτή να είναι η πιο ψυχοφθόρα διαδικασία που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της ΛOAΤ (LGBT) κοινότητας. Η στιγμή που θα πρέπει να αποκαλύψεις στην οικογένεια, στους φίλους και τους γνωστούς σου ότι είσαι ομοφυλόφιλος ή «μπάι» ή ότι θέλεις να αλλάξεις φύλο, γιατί πολύ απλά αισθάνεσαι εγκλωβισμένος σε ένα σώμα στο οποίο δεν ανήκεις.
αι τότε είναι που ξεκινούν τα «γιατί μας το έκανες αυτό;», «φάση είναι, θα περάσει», «αυτός σε παρέσυρε» ή ακόμα χειρότερα «τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε». Για ποιο κακό μιλάμε; Είναι κακό που θέλησαν να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα στα άτομα από τα οποία
περιμένουν κατανόηση και υποστήριξη; Και α τί αυτού τιμωρούνται καθημερινά από τον κοινωνικό ρατσισμό έχοντας απέναντί τους ακόμα και την οικογένεια τους.
Στην «πολιτισμένη» Ευρώπη του 21 ου αιώνα φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη τα προβλήματα σεξισμού και ρατσισμού απέναντι σε ΛΟΑΤ. Και από ό,τι φαίνεται μάλλον δε θα σταματήσουν ποτέ. Η Διεθνής Αμνηστία, ωστόσο, έχει τεκμηριώσει περιπτώσεις βασανισμού λεσβιών, ομοφυλόφιλων ανδρών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ σε ΟΛΕΣ τις ηπείρους. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη των Ηνωμένων Εθνών οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρούνται «εγκλήματα» σε 76 χώρες του κόσμου, εκ των οποίων οι 38 είναι χώρες της Αφρικής.
Η 25 η Νοεμβρίου 2019 θεωρήθηκε μια ημέρα ήττας για τα ανθρώπινα δικαιώματα των LGBT στην Ελλάδα. Εκατόν εβδομήντα βουλευτές καταψήφισαν τη συνταγματική καθιέρωση της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικής ταυτότητας ή προσανατολισμού ή χαρακτηριστικών
του φύλου, παραδεχόμενοι με τον πιο δημόσιο και επίσημο τρόπο ότι δεν εκπροσωπούν όλους τους πολίτες και δεν ενδιαφέρονται για την ίση μεταχείρισή τους.
Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να ομολογούν ότι είναι υπεύθυνοι ατομικά και αναδρομικά, για όλες τις αυτοκτονίες, τους αποκλεισμούς, την κακοποίηση, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, τις δολοφονίες και εν τέλει την ασέβεια απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η καταπολέμηση των παραβιάσεων των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των διακρίσεων απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Απαιτεί την ξεκάθαρη θέση από την πλευρά των πολιτικών και των κυβερνήσεων κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤ ατόμων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη θετική μεταβολή των αντιλήψεων και των συμπεριφορών του κόσμου.
Ας γίνουμε μια κοινωνία που τους χωράει όλους. Μια κοινωνία αληθινής αποδοχής. Μια κοινωνία όπου το Gay Pride καταργείται όχι επειδή ενοχλεί, ούτε επειδή προκαλεί, αλλά επειδή είμαστε τόσο ίσοι που ο μήνας υπερηφάνειας έχει οριστεί για όλη την ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.
Πηγές : https://rproject.gr/article/ohi-sto-sexismo-kai-ratsismo-nai-stis-diekdikiseis-kai-ta-dikaiomata-ton-lgbtq
Πηγές εικόνας : https://www.google.com/search?q=lgbt+pride&tbm=isch&ved=2ahUKEwjtl7i2hbboAhVS6qQKHW66C_wQ2-cCegQIABAC&oq=lgbt+p&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.0.35i39j0l3j0i30.26287.28097..28994…0.0..0.173.334.0j2……0….1.nZhS7H-htHM&ei=WoZ7Xu2CDdLUkwXu9K7gDw&bih=718&biw=412&client=ms-android-samsung-ga-rev1&prmd=niv#imgrc=kmzG4TCL4MiFzM