«Peaky Blinders »

Peaky_Blinders_4
Ελένη Αδάμογλου

Και αφού το χάσταγκ μένουμε σπίτι συνεχίζει να υπάρχει και τα θέατρα να παραμένουν
κλειστά, ας συνεχίσουμε κι εμείς τις σειρές στο γνωστό σε όλους πλέον NETFLIX. Ελπίζω να έχετε
όλοι ολοκληρώσει την προηγούμενη σειρά και να σας άρεσε, γιατί αυτό τον μήνα έχω μία νέα
πρόταση. Ατάκες του πρωταγωνιστή βρίσκονται παντού, τις συναντάς συνέχεια στις διάφορες
πλατφόρμες. Μιλάω, λοιπόν, για τον αγαπημένο Cillian Murphy ή αλλιώς Thomas Shelby και τη σειρά Peaky Blinders. Οι εγκληματικές οικογένειες είναι κάτι που σίγουρα δε θα ήθελες να συναντήσεις στην πραγματική σου ζωή· συγκρούσεις, αντιμαχίες, παιχνίδια δύναμης καιεξουσίας, είναι όλα αυτά που θα συναντήσεις σε αυτή τη σειρά.

Η επική ιστορία αυτής της οικογένειας γκάγκστερ ξεκινά το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Στρατιώτες που επιστρέφουν, νεόκοποι επαναστάτες και εγκληματικές συμμορίες αγωνίζονται για την επιβίωση σε ένα βιομηχανικό τοπίο που μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Όπλα που εισέρχονται λαθραία στα σπίτια από τα χαρακώματα οδηγούνται στους δρόμους και γίνονται θανατηφόρα μέσα.

Στην κορυφή αυτής της βιομηχανικής ζούγκλας είναι η μεγάλη οικογένεια Σέλμπι, της οποίας τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείοι, συνθέτουν την ισχυρότερη συμμορία, τους «Peaky Blinders». Δε λείπει, όμως, το συναίσθημα σε αυτή τη σειρά, όπου ανάμεσα στον Thomas Shelby και μια πανέξυπνη ξανθιά καλλονή θα υπάρξει μια έντονη έλξη. Εγώ, λοιπόν, στη θέση σου δε θα τη προσπερνούσα, μπορείς από τώρα να ξεκινήσεις, μιλάμε για πέντε ολόκληρες σεζόν. Δεν είναι λίγες…